4 isteni szórt süti
Semmi keverés-kavarás, csak szórd a hozzávalókat a tepsibe, dobd be a sütőbe, és már tálalhatod is a finom sütit!
A szórt süteményeket szokták lusta asszony süteményének is nevezni, hiszen pillanatok alatt elkészülnek, és még az órákig tartó konyhai szöszmötölést is megúszod.
Ráadásul ugyanolyan isteni desszerteket készíthetsz, mint akkor, ha a fél napod rámenne a sütésre. Nincs bíbelődés, csak szórd a hozzávalókat a tepsibe, és sütheted is! Végül alaposan szórd meg porcukorral, és már majszolhatod is kedvedre!
Barackos szórt sütemény
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 30 dkg őszibarack
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg cukor
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A lisztet a porcukorral és a sütőporral keverd össze, és a felét szitáld egy kivajazott tepsibe. A meghámozott, lecsepegtetett és feldarabolt barackot szórd a liszt tetejére, és szitáld rá a megmaradt lisztet. A tojásokat az olvasztott vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra.
Adagold hozzá a tejet, és a kapott, összekevert masszát locsold a sütire. Picit szurkáld meg villával, hogy az alsóbb rétegekbe is jusson a tejes masszából, majd előmelegített sütőben nagyjából 45-50 perc alatt süsd készre.
Szórt túrós süti
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 5 dl tej
- 4 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- fél csomag sütőpor
A lisztet a cukorral és a sütőporral keverd össze. A 15 dkg vajat felezd meg, és az egyik felével kenj ki egy tepsit. Szitáld bele a lisztes egyveleg felét, morzsold a tetejére a túrót, és szórj rá háromcsomagnyi vaníliás cukrot. Rétegezd rá a lisztes keverék maradékát, és a vaj másik felét szintén morzsold rá. A tojásokat az utolsó csomag vaníliás cukorral verd habosra, keverd hozzá a tejet, majd az egész masszát öntsd a süti tetejére. Előmelegített sütőben süsd készre.
Datolyás-almás szórt süti
Hozzávalók:
- 20 dkg datolya
- 10 dkg dió
- 10 dkg barnacukor
- 8 alma
- 6 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- csipet só
Az almát hámozd meg, majd szeleteld fel. Egy kisebb méretű tűzálló tálat vajazz ki. Fektesd bele az almaszeleteket és a kockára vágott datolyát. A lisztet a cukorral, a csipetnyi sóval és a fahéjjal keverd össze, majd morzsold bele a kemény vajat, és szórd bele a diót is. Ezt az egyveleget egyenletesen oszlasd el a datolyán. Süsd addig, amíg az alma meg nem puhul. Vaníliapudinggal tálalva nagyon finom.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Meggyes-túrós süti
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg magozott meggy
- 10 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 1 pohár tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
A lisztet a porcukorral és a sütőporral keverd össze. A vaj felével kenj ki egy tepsit, és szórd bele a lisztes egyveleg felét. A túrót törd össze villával, reszeld bele a citrom héját, facsard bele a levét, add hozzá a vaníliás cukrot és a magozott meggyet. Keverd össze a masszát, majd egyenletesen szórd rá a lisztre. Szitáld rá a maradék lisztes keveréket, és a tetejére tördeld rá a megmaradt vajat. A tojásokat a tejjel és a tejföllel keverd össze, és locsold a süti tetejére. Előmelegített sütőben süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- édességek
Nagyon csokis sütemények
- szilva
- málna
Félórás bögrés sütik
- tiramisu
- édességek