8 zöldség, amit semmiképp se tárolj hűtőben: könnyen elvesztik a zamatukat
Bizonyos zöldségek nagyon rosszul viselik, ha a hűtőbe kerülnek.
Bár az ennivalót frissen tartó hűtőszekrény a konyha egyik legfontosabb gépe, nem jelent mindenre megoldást, hiszen egyes ételek minősége romlik, amennyiben hidegre kerülnek.
Ilyenek bizonyos zöldségek is. Noha sokuk tovább marad friss, ha a szobahőmérséklet helyett 5 C° alá kerül, de másoknak romlik az állaga, elveszik az íze, és élvezhetetlenné válik. Ha nem szeretnéd kilószám kidobni a hűtő rontotta zöldségeket, akkor a következőket semmiképp ne tedd hidegre.
8 zöldség, amit ne tegyél a hűtőbe
Paradicsom - bár biológiailag gyümölcs, az emberek zöldségként fogyasztják, ezért ezzel indítjuk a listát. A paradicsom ízetlenné és kásássá válik, ha a hűtőbe kerül, ezért érdemes szobahőmérsékleten tárolni.
Édesburgonya - más néven batáta. Ez a zöldség a hűs spájz hőmérsékletét kedveli, de nem a hideg hűtőszekrényt. Ha betennéd, az íze kesernyéssé válik.
Avokádó - vita tárgya, hogy zöldség vagy gyümölcs, de rendszerint zöldségként, izgalmas krémek, mártogatósok alapanyagként használjuk. Az avokádó, ami sokszor éretlenül kerül a boltokba, a hűtőben sem érik tovább, hanem megreked, és az íze sem éri el a várt hatást.
Padlizsán - miután melegebb éghajlatról származik, a padlizsán nincs jóban a hűtőszekrénnyel. Felszíne kráteressé válhat, és meg is puhul, ráadásul az ízéből is veszít.
Paprika - a paprikával hűtés hatására ugyanaz történik, mint a padlizsánnal. Sem a felszíne, sem az állaga, de még a zamata sem lesz a régi.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vöröshagyma - a friss vöröshagyma héja szinte röppen, amikor meghámozza az ember. Ha azonban a hűtőbe kerül, a héj átnedvesedik, megpuhul, és a hagyma is puhább lesz. A hideg a alapanyag ízéből is visszavesz.
Uborka - az uborka foltos, ráncos és átvizesedett lesz, ha a hűtőbe rakod. Eredeti firss zamata is elvész, és kellemetlen utóízt érezhetsz rajta.
Bazsalikom - a kedvelt zöldfűszer levelei nem viselik jól a hűtő vad hidegét. Besötétednek, és sokat veszítenek az illatukból, aromájukból is.
Mit nem szabad mikróban melegíteni?
Jobb, ha a következő ételeket frissen elfogyasztod, vagy nem mikróban melegíted újra, mert már nem lesznek az igaziak.
5 étel, amit nem szabad mikróban újramelegíteni: ételmérgezést is okozhat némelyik
A mikró segítség a mindennapokban, de bajt is csinálhat, ha olyan étel kerül bele, aminek nem lenne szabad.
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!
- ételek
- mikrohullámú sütő