8 zöldség, amit semmiképp se tárolj hűtőben: könnyen elvesztik a zamatukat
Bizonyos zöldségek nagyon rosszul viselik, ha a hűtőbe kerülnek.

- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »
- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
Bár az ennivalót frissen tartó hűtőszekrény a konyha egyik legfontosabb gépe, nem jelent mindenre megoldást, hiszen egyes ételek minősége romlik, amennyiben hidegre kerülnek.
Ilyenek bizonyos zöldségek is. Noha sokuk tovább marad friss, ha a szobahőmérséklet helyett 5 C° alá kerül, de másoknak romlik az állaga, elveszik az íze, és élvezhetetlenné válik. Ha nem szeretnéd kilószám kidobni a hűtő rontotta zöldségeket, akkor a következőket semmiképp ne tedd hidegre.
8 zöldség, amit ne tegyél a hűtőbe
Paradicsom - bár biológiailag gyümölcs, az emberek zöldségként fogyasztják, ezért ezzel indítjuk a listát. A paradicsom ízetlenné és kásássá válik, ha a hűtőbe kerül, ezért érdemes szobahőmérsékleten tárolni.

Édesburgonya - más néven batáta. Ez a zöldség a hűs spájz hőmérsékletét kedveli, de nem a hideg hűtőszekrényt. Ha betennéd, az íze kesernyéssé válik.
Avokádó - vita tárgya, hogy zöldség vagy gyümölcs, de rendszerint zöldségként, izgalmas krémek, mártogatósok alapanyagként használjuk. Az avokádó, ami sokszor éretlenül kerül a boltokba, a hűtőben sem érik tovább, hanem megreked, és az íze sem éri el a várt hatást.
Padlizsán - miután melegebb éghajlatról származik, a padlizsán nincs jóban a hűtőszekrénnyel. Felszíne kráteressé válhat, és meg is puhul, ráadásul az ízéből is veszít.
Paprika - a paprikával hűtés hatására ugyanaz történik, mint a padlizsánnal. Sem a felszíne, sem az állaga, de még a zamata sem lesz a régi.
Vöröshagyma - a friss vöröshagyma héja szinte röppen, amikor meghámozza az ember. Ha azonban a hűtőbe kerül, a héj átnedvesedik, megpuhul, és a hagyma is puhább lesz. A hideg a alapanyag ízéből is visszavesz.
Uborka - az uborka foltos, ráncos és átvizesedett lesz, ha a hűtőbe rakod. Eredeti firss zamata is elvész, és kellemetlen utóízt érezhetsz rajta.
Bazsalikom - a kedvelt zöldfűszer levelei nem viselik jól a hűtő vad hidegét. Besötétednek, és sokat veszítenek az illatukból, aromájukból is.
Mit nem szabad mikróban melegíteni?
Jobb, ha a következő ételeket frissen elfogyasztod, vagy nem mikróban melegíted újra, mert már nem lesznek az igaziak.
OLVASD EL EZT IS!

- ételek
- mikrohullámú sütő