8 zöldség, amit semmiképp se tárolj hűtőben: könnyen elvesztik a zamatukat

Bizonyos zöldségek nagyon rosszul viselik, ha a hűtőbe kerülnek.

Nem hűthető zöldségek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár az ennivalót frissen tartó hűtőszekrény a konyha egyik legfontosabb gépe, nem jelent mindenre megoldást, hiszen egyes ételek minősége romlik, amennyiben hidegre kerülnek.

Ilyenek bizonyos zöldségek is. Noha sokuk tovább marad friss, ha a szobahőmérséklet helyett 5 C° alá kerül, de másoknak romlik az állaga, elveszik az íze, és élvezhetetlenné válik. Ha nem szeretnéd kilószám kidobni a hűtő rontotta zöldségeket, akkor a következőket semmiképp ne tedd hidegre.

8 zöldség, amit ne tegyél a hűtőbe

Paradicsom - bár biológiailag gyümölcs, az emberek zöldségként fogyasztják, ezért ezzel indítjuk a listát. A paradicsom ízetlenné és kásássá válik, ha a hűtőbe kerül, ezért érdemes szobahőmérsékleten tárolni.

Édesburgonya - más néven batáta. Ez a zöldség a hűs spájz hőmérsékletét kedveli, de nem a hideg hűtőszekrényt. Ha betennéd, az íze kesernyéssé válik.

Avokádó - vita tárgya, hogy zöldség vagy gyümölcs, de rendszerint zöldségként, izgalmas krémek, mártogatósok alapanyagként használjuk. Az avokádó, ami sokszor éretlenül kerül a boltokba, a hűtőben sem érik tovább, hanem megreked, és az íze sem éri el a várt hatást.

Padlizsán - miután melegebb éghajlatról származik, a padlizsán nincs jóban a hűtőszekrénnyel. Felszíne kráteressé válhat, és meg is puhul, ráadásul az ízéből is veszít.

Paprika - a paprikával hűtés hatására ugyanaz történik, mint a padlizsánnal. Sem a felszíne, sem az állaga, de még a zamata sem lesz a régi.

Vöröshagyma - a friss vöröshagyma héja szinte röppen, amikor meghámozza az ember. Ha azonban a hűtőbe kerül, a héj átnedvesedik, megpuhul, és a hagyma is puhább lesz. A hideg a alapanyag ízéből is visszavesz.

Uborka - az uborka foltos, ráncos és átvizesedett lesz, ha a hűtőbe rakod. Eredeti firss zamata is elvész, és kellemetlen utóízt érezhetsz rajta.

Bazsalikom - a kedvelt zöldfűszer levelei nem viselik jól a hűtő vad hidegét. Besötétednek, és sokat veszítenek az illatukból, aromájukból is.

Mit nem szabad mikróban melegíteni?

Jobb, ha a következő ételeket frissen elfogyasztod, vagy nem mikróban melegíted újra, mert már nem lesznek az igaziak.

5 étel, amit nem szabad mikróban újramelegíteni: ételmérgezést is okozhat némelyik

A mikró segítség a mindennapokban, de bajt is csinálhat, ha olyan étel kerül bele, aminek nem lenne szabad.

Elolvasom
Ezt is szeretjük