Az 5 leghatásosabb lakásillatosító
Hiába szellőztetsz, valahogy még sincs jó illat? Esetleg dohányzol, és valami hatásosra vágysz? Az 5 legjobb módszer a szagok ellen!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A harmonikus otthon megteremtéséhez nem elegendő a bútorok és a kiegészítők harmóniájának megteremtése: a valódi otthonhoz a kellemes illatok is hozzátartoznak, hiszen minden érzékszervet kényeztetni kell.
Az illatok ráadásul nagy hatást gyakorolnak a fizikai és lelki állapotra is, sőt képesek a hangulat megváltoztatására!

Szagokon innen és túl

A szagoknak számos forrásuk lehet, kezdve a nyitott ablakoktól, ahonnan az utca és az autók szaga szivároghat be a lakásba, egészen a régi lakásokban, házakban uralkodó dohig és penészig, amelyek szintén igen erősen betölthetik a teret - nem is beszélve a dohányzás és a főzés okozta kellemetlenségekről.

Bármennyire is igyekszel mindenféle készüléket beszerezni, nem biztos, hogy meg is tudod velük oldani a problémát, a legtöbb illatosító ugyanis csak elnyomja a szagokat ahelyett, hogy semlegesítené őket.
A kínálat ennek ellenére hatalmas, néha igazán nehéz választani. Mi viszont megkönnyítjük a döntést, és bemutatjuk a leghatásosabbakat - és nem utolsó sorban a legkülönlegesebbeket!

Hatásosak és különlegesek

Egy kis luxus

Az egyik legismertebb illatosító a spray formájában árult változat, ezek legtöbbje azonban hajtógázas szerkezet, mely nemcsak a környezetre, de az egészségre is káros hatást gyakorol.
A Neroli cég azonban nemrég forgalomba hozta azt a luxus illatosító készüléket, melynek különlegessége, hogy nincs szükség hajtógázra ahhoz, hogy kellemes illattal töltse meg a lakást. A szerkezet ugyanis parfümgyönggyel működik, melyet egyszerűen a készülékre kell helyezni, majd a fémpanelen egyetlen érintéssel bekapcsolni. A Chez Moi esetében ráadásul attól sem kell félni, hogy túlillatosítod a lakást, a szabályozást ugyanis a beépített mikroprocesszor végzi. Egyetlen parfümgyöngy 10 órán keresztül képes illatosítani, a készülékhez ráadásul elegendő néhány ceruzaelem, még konnektorra sincs szükség.

Ha felkeltette az érdeklődésed a Chez Moi illatosító készülék, akkor próbáld ki a Neroli IllatPalotában - Budapest, V. kerület, Vitkovics Mihály u. 10. -, ahol többek között beleszagolhatsz a vadszeder, mediterrán füge, kék cédrus, ámbra és a francia Riviérát idéző tengeri mimóza illatú parfümgyöngyökbe is!

Csak természetesen!

Az aromaterápia évezredes múltra tekint vissza. A különböző növényeszenciák tiszta kivonatok, melyekkel a növények gyógyító ereje intenzíven érvényesül. Belélegezve képes a betegségek megelőzésére, kezelésére, fertőtleníti és tisztítja a levegőt. Minden illataroma más célokat szolgál, így a helyiségnek megfelelően válogathatsz. Ha azonban nincs kedved a közismert aromamécseshez, akkor az illóolajokat saját készítésű pot pourrival is használhatod! Az így készült illatosító ráadásul nemcsak a szagok elűzésére alkalmas, hanem dekorációs elemként is jól hasznosítható. Helyezd a szárított virágokat egy fatálba vagy egy üveg tároló edénybe, és a helyiségnek megfelelően válogass az illatok közül! A nappaliban elhelyezett pot pourrira kellemes, de frissítő növények kivonatát érdemes csepegtetni, a hálószobába viszont a nyugodt alvást elősegítő, relaxáló illatok a legalkalmasabbak.

Szívesen készítenél pot purrit otthon, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Segítünk! Kattints ide!

Az illatos bútor titka

A bútorok, a függönyök és a különböző textíliák igen intenzíven elnyelik a lakásban terjengő szagokat. Leginkább a dohányfüst és a főzésből származó szagok veszélyeztetik a kárpitot, ráadásul ezeket a legnehezebb eltüntetni. A függönyökhöz, szőnyegekhez és egyéb textíliákhoz alkalmazható kárpitillatosítók, amelyekkel egyszerűen bepermetezhetőek a kárpitok és textilek, azonban nagy segítséget jelentenek. Ezek a permetek leginkább a frissen mosott ruhákhoz hasonló illatokban kaphatóak, és hosszantartó, kellemes illatot biztosítanak. Persze ezek a spray-k nem helyettesítik a mosást, ám meghosszabíthatják a frissesség érzését. Ráadásul foltot sem hagynak a kárpiton, így nyugodtan alkalmazhatod a világos felületeken is!

Frissességet a szekrénybe is!

Az öblítők illata sem marad meg örökre. Bármennyire is tiszták, illatukat hosszabb idő után az alaposan átöblített ruhák is elvesztik a szekrényben, ráadásul ez utóbbiba a cigaretta füstje vagy éppen a főzés során keletkező szagok is könnyen beszivárognak. A ruháid üdeségét azonban különböző illatpárnák segítségével is megőrizheted, de ha hosszabban tartó frissességre vágysz, akkor helyezz zselés illatosítót a szekrénybe! A kis tégelyben árult Bio Air Control elnevezésű zselék intenzitását a doboz tetejének elforgatásával szabályozhatod, ha pedig mégsem a szekrénybe teszed, akkor olyan helyet válassz számára, amelyben jól mozog a levegő, így tovább növelheted a szagsemlegesítő hatást.

Felkeltette az érdeklődésed a Bio Air Control zselé? Itt megrendelheted! »

Illatosító munkamániásoknak

Bár arról sajnos nincs tudomásunk, hogy hazánkban kapható-e már ez az igencsak különleges szerkezet, egyszerűen képtelenek voltunk kihagyni a listából. Az illatosítók forradalmian új találmányának használatához ugyanis nincs másra szükség, mint egy számítógépre és egy USB bemenetre, no meg néhány csepp illóolajra. És hogy miért van rá szükség? Mert egyes felmérések szerint azok asztalára, akik sokat ülnek számítógép előtt, nemcsak a rendetlenség jellemző, hanem az ezzel együtt járó esetlegese kellemetlen szagok. Az USB illatósítóval azonban mostmár egy csapásra vége a kellemetlen szagoknak!

Egyszerűen be kell dugni a gépbe, néhány csepp olajat cseppenteni rá, és már jönnek is az illatok! Külföldön jelenleg két változatban kapható: a zöld menta, a piros pedig rózsa illattal - csupán 7 dollárért, azaz nagyjából 1400 forintért.

Ezt is szeretjük