Az ABBA két szőke sztárjának ritkán látott esküvői fotói: Agnetha álomszép menyasszony volt
Agnetha Fältskog és Björn Ulvaeus kilenc évig voltak házasok.

björn-és-agnetha-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ABBA együttest 1972-ben alakította meg Björn Ulvaeus, felesége, Agnetha Fältskog, Benny Anderson és akkori menyasszonya, Anni-Frid Synni Lyngstad. A svéd négyes igazi álomcsapatnak számított, olyan slágereket gyártottak 11 év alatt, mint a Waterloo, a Mamma Mia, a Dancing Queen, a Money, Money, Money vagy a The Winner Takes It All.

A rajongók közül többen nemcsak a fülbemászó dallamok miatt, hanem azért is szimpatizáltak az együttessel, mert két szerelmespár alkotta azt. Sokaknak Ulvaeus és Fältskog párosa volt a személyes kedvencük, ők 1969-ben szerettek egymásba, majd két évvel később kötötték össze az életüket.

Agnetha Fältskog és Björn Ulvaeus esküvői képei

A csapat két szőke sztárja 1971 júliusában kötötte össze az életét, előtte már mind a ketten ismert embernek számítottak Svédországban, ugyanis zenészként tevékenykedtek külön-külön. Az esküvőjüket az év eseményének kiáltották ki hazájukban. Agnetha csak úgy ragyogott menyasszonyként. Az énekesnő 21 éves, míg az énekes 26 esztendős volt akkor.

Az esküvőjükön Benny Andersson játszott orgonán, a helyszínre pedig háromezer rajongó tódult oda, mert annyira kíváncsiak voltak a ceremóniára.

Sokáig úgy tűnt, szerelmük örökre szól, családot is alapítottak, Linda lányuk 1973-ban, Peter Christian fiuk 1977-ben látta meg a napvilágot. Miközben jöttek a gyerekek, az ABBA egyre sikeresebb lett, lemezfelvételekből és turnékból állt az életük, ám Agnetha szeretett volna több időt a gyereknevelésre szánni.

Végül ez a túl sok feladat rányomta a bélyegét a kapcsolatukra, 1979-ben jelentették be, hogy tönkrement a házasságuk, egy évvel később hivatalosan is elváltak útjaik. Válásuk után még három évig működött a csapat, ám ez az időszak nagyon megterhelte Agnethát lelkileg. Még terápiára is elment, hogy feldolgozza a válását. A szakításuk óta sok víz lefolyt a Dunán, a két énekes viszonya ma már teljesen békés.

- Összesen négy unokánk van, szóval elég gyakran látjuk egymást. A karácsonyt és a szülinapokat is együtt töltjük. Szilveszterkor is felhívjuk egymást, és mindig elmeséljük a másiknak, kinek mi a terve a következő évre - magyarázta Ulvaeus az Expressen lapnak.

Az ABBA másik két tagjával is tartják a mai napig a kapcsolatot, Andersson és Anni-Frid is házasságban éltek pár évig, de végül ők is elváltak.

Ő volt Freddie Mercury élete szerelme

Képes összeállításunkban megnézheted Freddie Mercury és Mary Austin közös képeit.

Ezt is szeretjük