Lábszagűző csodaszerek 200 forintból

Egyenesen a konyhából!

A megfelelő lábápolás mellett a cipődre is figyelj, csak úgy szabadulhatsz meg a szagoktól.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyári kánikulában a lábad is jobban izzadhat. A rosszul szellőző, zárt cipő, illetve a műbőrből készült lábbelik tovább ronthatnak a helyzeten. Bőrből készült cipőkkel és a lábfejet szabadon hagyó, nyitott, szellős fazonokkal csökkentheted, vagy akár teljesen el is kerülheted az izzadást. Ha azonban a lábad egyébként is hajlamos megizzadni, sőt, a kellemetlen szagok sem kímélik, akkor ennél többre van szükség.

Elsősorban a lábápolásra és a gombák elleni védelemre kell nagyobb hangsúlyt helyezned - a kellemetlen szagokat általában ugyanis utóbbiak okozzák -, de a cipőid megfelelő ápolásáról sem szabad megfeledkezned.

Szerencsére néhány házi praktikával a cipőkben lévő gombákat is elpusztíthatod, és a szagokat is megszüntetheted.

Macskaalom és só torna- és vászoncipőkhöz

A tornacipőkbe, edző- és vászoncipőkbe sokkal könnyebb beleizzadni, hiszen a szandálokkal ellentétben zártak. Mint mindenre, erre is van megoldás, ráadásul nem kell az illatszerboltban vagyonokat fizetned a különféle cipőillatosítókért. Talán meglepően hangzik, de a macskaalom nemcsak kedvenc háziállatodnak segít. Ha sportcipőd futás után rossz szagot áraszt, tölts meg néhány régi zoknit illatosított macskaalommal, szorosan kösd össze a végüket, és éjszakára tedd a lábbelibe. Szükség esetén addig ismételd ezt a műveletet, amíg a kellemetlen szag teljesen megszűnik.

A tornacipők és más vászoncipők egy idő után még inkább kellemetlen szagúak lehetnek, ha a melegben zokni nélkül hordod őket. Egyszerű lábszagűző módszer, ha időnként egy kis sót szórsz a lábbelidbe, így nemcsak a szagtól szabadulhatsz meg, de felitathatod vele a nem kívánt nedvességet is. A textillágyító lapocska szintén jó segítség lehet a problémára: tedd a lapot a cipődbe éjszakára, és reggelre minden szagot semlegesít.

Természetesen gomba ellen
A visszatérő kellemetlen szagért a lábgombásodás is felelős lehet. Ebben az esetben azonban nem elég a cipőd szagtalanítása, a lábadat, esetleg a lábkörmödet kell kezelni. Ha természetes szerekkel szeretnéd felvenni ellene harcot, próbálkozhatsz teafaolajjal vagy grapefruit-cseppel, amelyek gombaölő hatásukról ismertek.

Szódabikarbóna és ecet gombák és szagok ellen

A szódabikarbóna kiváló fegyver a szagok ellen, hiszen képes elpusztítani a cipőben lévő gombákat. Egy nem éppen virágillatú szandál vagy papucs szagtalanítása gyerekjáték a segítségével, ráadásul a szerrel a továbbiakban is megőrizheted a szandálok, cipők frissességét.

13 hatékony folttisztító

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nincs más dolgod, mint este bőséges mennyiségű szódabikarbónát szórni a bűnösre, és hagyni, hogy a szódabikarbóna kifejthesse jótékony hatását az éjszaka leple alatt. Másnap reggel rázd ki a szandálodból a port, és a szagoknak nyomuk sem lesz. Szódabikarbónát egyébként zárt cipőkbe is szórhatsz, egy keveset viselés előtt is közvetlenül: ezzel a lábadon lévő gombák ellen is teszel.

A módszert viszont óvatosan alkalmazd a bőrcipőknél, mert a gyakori szódabikarbónás kezelés kiszáríthatja a bőrt. Zárt cipőkhöz az is jó megoldás, ha két evőkanál szódabikarbónával megtöltöd az egyik zoknidat, csomót kötsz rá, majd este beletömöd a cipődbe.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szagtalanításra emellett használhatsz ecetbe áztatott fehérkenyeret is, ha pedig nemcsak a szagelűzés a célod, hanem illatosítanád is kedvenc lábbelijeidet, tegyél beléjük éjszakára egy-egy vaníliakivonatba mártott vattapamacsot.

Cikkünk megírásában a Reader's Digest Mindennapi tárgyak nem mindennapi szerepben című könyve segített.

Ezt is szeretjük