10 mennyei főfogás karácsonyra: évek múlva is emlegeti majd őket mindenki

Halas, csirkehúsos, hagyományos és igazán különleges ételeket is mutatunk.

Főételek karácsonyra
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár sokak számára a karácsony előtti stressz egyik legfőbb forrásának számít, érthető, miért kiemelt fontosságú feladat az ünnepi menü megtervezése és elkészítése, hisz nem egy családban jelenti az év egyik legfontosabb eseményét, a ritka összetalálkozások egyikét, a legkülönlegesebbnek szánt közös étkezést.

Nem csoda, ha ilyenkor a legtöbben szeretnének kitenni magukért, szerencsére egy jó recepttel nemcsak ez sikerülhet, de a feszültség mértéke is csökkenthető, különösen, ha a karácsonyi vacsora vagy ebéd gerincét adó főétel megtervezése és előkészítése már sínre került. Ebben szeretnénk most segíteni egy kicsit.

Karácsonyi főételek

Legyen szó kiadós, klasszikus levesekről, csirkehúsos főfogásról, halételről vagy épp olyan különlegességekről, mint a tésztába burkolt Wellington, a következő receptek között biztosan megtalálod a kedvedre valót.

A Wellington módra, vagyis tésztabundában készült húsételek igazán fejedelmi fogást jelentenek, ennek a puha, rozmaringos szűzpecsenyének biztos, hogy lesz, aki elkéri majd a receptjét.
De nem csak sertéshúst készíthetsz el előbbi módon, akár lazacfilé is megbújhat a leveles tésztában, melyet a tejszínes, spenótos, parmezános mártás tesz még különlegesebbé.
Az omlós kacsacomb is igazi ünnepi étel, melyet a pác tesz igazán ízletessé. Kívül ropogós lesz, belül puha, és a szaftját sem szabad veszni hagyni.
Ha a csirkecombot sem hagynád le a menüről, de változatosságra és valami különlegesre vágysz, tégy egy próbát ezzel a narancsos, rozmaringos variációval!
A csirkemell is különlegesebb lehet, ha göngyölöd: belül sajt és krémes spenót gazdagítja, kívül pedig paprika, hagyma és krumpli veszi át a fűszerek zamatát.
A pulykarolád fenséges ünnepi főfogás lehet, amit a gesztenyés töltelék tesz igazán karácsonyi étellé. A munka nagyobb részét a sütő végzi, az előkészítéssel nem kell túl sokat foglalkozni.
Ha mindenki szereti és várja is a családban a rántott húst, szerezz örömet nekik, de azért fel is dobhatod kicsit az alapreceptet, és sajttal is megbolondíthatod a húst bundázás előtt.
Van, ahol újév, van, ahol karácsony sincs töltött káposzta nélkül, mely tápláló, C-vitaminban gazdag téli fogás. Füstölt hússal is készítheted, és az sem baj, ha nem fogy el azonnal, hiszen csak még finomabb lesz, ha összeérnek az ízei.
Az aranysárga tyúkhúsleves nemcsak a vasárnapokat teheti tökéletessé, de karácsonykor is megállja a helyét, nem beszélve arról, hogy a téli hidegben hatása felér bármilyen immunerősítő gyógyszerrel.
A halászlé nem véletlenül számít tökéletes és klasszikus karácsonyi fogásnak. Ezzel a recepttel jó sűrű lesz, és annál finomabb, minél többféle halat teszel bele.

Így lesz sima és tökéletes a bejgli: 9 kipróbált recept, amiből össze is áll a karácsonyi menü

Ha szeretnéd, hogy változatos legyen az ünnepi menü, adunk egy kis segítséget.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary.

Olvastad már?

Ezt is szeretjük