A tökéletes karácsonyi pulykarolád receptje: a gesztenyés töltelék is fantasztikus

A pulykarolád fenséges ünnepi főfogás lehet, főleg gesztenyés töltelékkel sütve. Ráadásul nem kell az egész napot a konyhában töltened.

karacsonyi-pulykarolad
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok családban elképzelhetetlen a karácsony pulykasült nélkül. Vannak, akik egészben sütik a bébipulykát, mások csak a mellét rakják a sütőbe. A fűszeres, gesztenyés massza ünnepivé teszi a kicsit szárazabb húst. Nem kell vele sokat foglalkozni, csupán 15-20 perc összeállítani, a többi már a sütő dolga. Kínálhatod gránátalmával, áfonyaszósszal, sőt krumplit is süthetsz a hús mellett. 

Karácsonyi pulykarolád

Hozzávalók

  • 70 dkg pulykamell
  • 20 dkg gesztenye
  • 10 dkg zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 csomag petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellet öblítsd le, itasd le róla a nedvességet, és klopfold ki jó vékonyra. A zsemlét áztasd vízbe, majd amikor már jól megszívja magát, csavard ki. Rakd egy tálba, add hozzá a gesztenyemasszát, az apróra vágott vöröshagymát, a tojást, ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, petrezselyemmel, rozmaringgal, és jól gyúrd össze.
 

Egyengesd a tölteléket a kiterített pulykamellre, és tekerd fel jó szorosan. Érdemes összetűzni vagy megkötözni, hogy a rolád ne nyíljon szét sütés közben. Rakd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd másfél-két órán át. Amikor a pulykamell puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, a teteje pedig piros, vedd ki a sütőből. Szeletelés előtt pihentesd legalább 15 percig. 
A főfogás után kitűnő desszert lehet a gesztenyés pohárkrém. Remek megoldás akkor is, ha nincs időd sütni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük