A tökéletes karácsonyi pulykarolád receptje: a gesztenyés töltelék is fantasztikus
A pulykarolád fenséges ünnepi főfogás lehet, főleg gesztenyés töltelékkel sütve. Ráadásul nem kell az egész napot a konyhában töltened.

karacsonyi-pulykarolad
Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Újra divatos a dauer, de már nem olyan, mint régen: a bio tartós hullám kíméletesebb opció lehet »

Újabb hollywoodi színésznő tündökölt magyar tervező kreációjában: címlapra vitte az álomszép ruhát »

Aktiválja a bőr vérkeringését, és felgyorsítja a regenerálódást: a vákuummasszázs nem csak ráncok ellen jó »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sok családban elképzelhetetlen a karácsony pulykasült nélkül. Vannak, akik egészben sütik a bébipulykát, mások csak a mellét rakják a sütőbe. A fűszeres, gesztenyés massza ünnepivé teszi a kicsit szárazabb húst. Nem kell vele sokat foglalkozni, csupán 15-20 perc összeállítani, a többi már a sütő dolga. Kínálhatod gránátalmával, áfonyaszósszal, sőt krumplit is süthetsz a hús mellett. 

Karácsonyi pulykarolád

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykamell
  • 20 dkg gesztenye
  • 10 dkg zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 csomag petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamellet öblítsd le, itasd le róla a nedvességet, és klopfold ki jó vékonyra. A zsemlét áztasd vízbe, majd amikor már jól megszívja magát, csavard ki. Rakd egy tálba, add hozzá a gesztenyemasszát, az apróra vágott vöröshagymát, a tojást, ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, petrezselyemmel, rozmaringgal, és jól gyúrd össze.
 

Egyengesd a tölteléket a kiterített pulykamellre, és tekerd fel jó szorosan. Érdemes összetűzni vagy megkötözni, hogy a rolád ne nyíljon szét sütés közben. Rakd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd másfél-két órán át. Amikor a pulykamell puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, a teteje pedig piros, vedd ki a sütőből. Szeletelés előtt pihentesd legalább 15 percig. 
A főfogás után kitűnő desszert lehet a gesztenyés pohárkrém. Remek megoldás akkor is, ha nincs időd sütni.

Ezt is szeretjük