Isteni sajtos csirkemell ropogós bundában: egyszerre omlós és ropogós
A göngyölt csirkemell-variációknak se szeri, se száma. Ez az egyik legegyszerűbb, ám mégis ínycsiklandó változat.

sajttal-toltott-csirkemell
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Csodát tesz a bőrrel a rozmaringolaj, ha így használod: élénkíti a bőrt és csökkenti a ráncokat »

Jobban feszesíti a nyakat, mint a krémek: pár perces arctorna toka ellen »

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajttal töltött, rántott csirkemell az az étel, amit mindenki minden alkalommal szívesen fogyaszt. A klasszikus rántott hús kiváló alternatívája lehet, de akkár ünnepi összejöveteleken is főszerepet kaphat. Tepsiben vagy olajban is ropogósra sütheted. 

Sajtos, rántott, göngyölt csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db filézett csirkemell
  • 4 szelet sajt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 12 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, majd törölgesd le róla a nedvességet. Vágd be hosszában, majd nyisd szét, mint egy könyvet. Kicsit klopfold ki, és ízlés szerint sózd, borsozd. Tegyél rá sajtszeletet, majd tekerd fel. Panírozd be a szokásos módon, tehát forgasd először a lisztbe, majd a villával felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.

Forrósíts olajat, majd rakd bele a hússzeleteket, és süsd meg szép aranybarnára oldalanként négy-négy perc alatt. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Ha inkább tepsiben sütnéd, spriccelj a hússzeletekre kevés olajat, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. 
A rántott csirkemell olaszosan, paradicsommal, parmezánnal minden igényt kielégít.

Ezt is szeretjük