Isteni sajtos csirkemell ropogós bundában: egyszerre omlós és ropogós
A göngyölt csirkemell-variációknak se szeri, se száma. Ez az egyik legegyszerűbb, ám mégis ínycsiklandó változat.

sajttal-toltott-csirkemell
Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Teljes testre ható torna 10 percben: semmi nem kell hozzá »

A pöttyös minta a nyári szezon nagy befutója: így viseld, hogy nőies legyen! »

Nőies kis francia konty 4 lépésben: így készítsd el, ha nincs nálad hajgumi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajttal töltött, rántott csirkemell az az étel, amit mindenki minden alkalommal szívesen fogyaszt. A klasszikus rántott hús kiváló alternatívája lehet, de akkár ünnepi összejöveteleken is főszerepet kaphat. Tepsiben vagy olajban is ropogósra sütheted. 

Sajtos, rántott, göngyölt csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db filézett csirkemell
  • 4 szelet sajt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 12 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, majd törölgesd le róla a nedvességet. Vágd be hosszában, majd nyisd szét, mint egy könyvet. Kicsit klopfold ki, és ízlés szerint sózd, borsozd. Tegyél rá sajtszeletet, majd tekerd fel. Panírozd be a szokásos módon, tehát forgasd először a lisztbe, majd a villával felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.

Forrósíts olajat, majd rakd bele a hússzeleteket, és süsd meg szép aranybarnára oldalanként négy-négy perc alatt. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Ha inkább tepsiben sütnéd, spriccelj a hússzeletekre kevés olajat, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. 
A rántott csirkemell olaszosan, paradicsommal, parmezánnal minden igényt kielégít.

Ezt is szeretjük