Isteni sajtos csirkemell ropogós bundában: egyszerre omlós és ropogós
A göngyölt csirkemell-variációknak se szeri, se száma. Ez az egyik legegyszerűbb, ám mégis ínycsiklandó változat.


- Puhává teszik a kiszáradt bőrt és feltöltik nedvességgel: 3 gyorsan elkészíthető házi kézápolót mutatunk »
- Helen Mirren is odáig van a szíriai tervező különleges ruháiért: a legújabb kreációk láttán leesett az állunk »
- Szupernőies kiegészítő tér vissza tavasszal: a láncos öv lesz a szezon nagy slágere »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
A sajttal töltött, rántott csirkemell az az étel, amit mindenki minden alkalommal szívesen fogyaszt. A klasszikus rántott hús kiváló alternatívája lehet, de akkár ünnepi összejöveteleken is főszerepet kaphat. Tepsiben vagy olajban is ropogósra sütheted.
Sajtos, rántott, göngyölt csirkemell
Hozzávalók:
- 4 db filézett csirkemell
- 4 szelet sajt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 12 dkg liszt
- 2 db tojás
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, majd törölgesd le róla a nedvességet. Vágd be hosszában, majd nyisd szét, mint egy könyvet. Kicsit klopfold ki, és ízlés szerint sózd, borsozd. Tegyél rá sajtszeletet, majd tekerd fel. Panírozd be a szokásos módon, tehát forgasd először a lisztbe, majd a villával felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Forrósíts olajat, majd rakd bele a hússzeleteket, és süsd meg szép aranybarnára oldalanként négy-négy perc alatt. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Ha inkább tepsiben sütnéd, spriccelj a hússzeletekre kevés olajat, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt.
A rántott csirkemell olaszosan, paradicsommal, parmezánnal minden igényt kielégít.
Még több recept