
Így készül a vasárnapi, aranysárga tyúkhúsleves - Ennyi ideig főzd, hogy igazán jó legyen
Egy jó tányér zamatos tyúkhúslevessel minden ebéd jól kezdődik.


Nagyanyáink úgy tartják, hogy a forró tyúkhúsleves az immunredszert erősíti, a megfázásos beteséggel küzdőknek pedig gyógyszerrel ér fel. Az egyik legfontosabb titok, hogy légy türelmes, hisz a húslevest órákon át, gyöngyözve kell főzni. A tyúkot akár egészben is hagyhatod, csak akkor lassabban puhul meg.
Tyúkhúsleves recept
Hozzávalók 8 személyre
- 1 db tisztított, bontott tyúk
- 4 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 1 levél kelkáposzta
- 1 szelet zellergumó
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál egész bors
- 1 db krumpli
- 1 db paprika
- só
- hosszúmetélt
Elkészítés:
A tyúkot tisztítsd meg, darabold fel, és tedd fel főni három-négy liter vízben. A zöldségeket pucold meg, és vágd fel tetszés szerint, majd ha a víz felforr, add a leveshez. Végig kis lángon főzd, hogy ne legyen zavaros. Időnként a tetejét habozd le. Tedd bele a borsot, és sózd meg ízlés szerint.
A főzési idő a tyúk korától függ, általában három óra. Ha szükséges, pótold az elpárolgott vizet, és kóstold meg, hogy nem kíván-e még fűszert. A főzési idő vége felé add hozzá a petrezselymet. Amikor a hús megpuhul, húzd le a tűzről, várj 10 percig, amíg kicsit letisztul a leves, majd szűrd le. Közben főzd ki hozzá a metéltet. A levest a zöldségekkel, a hússal és a tésztával együtt kínáld.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept