Így készül a vasárnapi, aranysárga tyúkhúsleves - Ennyi ideig főzd, hogy igazán jó legyen
Egy jó tányér zamatos tyúkhúslevessel minden ebéd jól kezdődik.

Így készül a vasárnapi, aranysárga tyúkhúsleves - Ennyi ideig főzd, hogy igazán jó legyen
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyanyáink úgy tartják, hogy a forró tyúkhúsleves az immunredszert erősíti, a megfázásos beteséggel küzdőknek pedig gyógyszerrel ér fel. Az egyik legfontosabb titok, hogy légy türelmes, hisz a húslevest órákon át, gyöngyözve kell főzni. A tyúkot akár egészben is hagyhatod, csak akkor lassabban puhul meg.

Tyúkhúsleves recept

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 db tisztított, bontott tyúk
  • 4 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 levél kelkáposzta
  • 1 szelet zellergumó
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 db krumpli
  • 1 db paprika
  • hosszúmetélt
Recept idők

Elkészítés:

A tyúkot tisztítsd meg, darabold fel, és tedd fel főni három-négy liter vízben. A zöldségeket pucold meg, és vágd fel tetszés szerint, majd ha a víz felforr, add a leveshez. Végig kis lángon főzd, hogy ne legyen zavaros. Időnként a tetejét habozd le. Tedd bele a borsot, és sózd meg ízlés szerint.
 

A főzési idő a tyúk korától függ, általában három óra. Ha szükséges, pótold az elpárolgott vizet, és kóstold meg, hogy nem kíván-e még fűszert. A főzési idő vége felé add hozzá a petrezselymet. Amikor a hús megpuhul, húzd le a tűzről, várj 10 percig, amíg kicsit letisztul a leves, majd szűrd le. Közben főzd ki hozzá a metéltet. A levest a zöldségekkel, a hússal és a tésztával együtt kínáld. 

Ezt is szeretjük