Így készül a vasárnapi, aranysárga tyúkhúsleves - Ennyi ideig főzd, hogy igazán jó legyen
Egy jó tányér zamatos tyúkhúslevessel minden ebéd jól kezdődik.

Így készül a vasárnapi, aranysárga tyúkhúsleves - Ennyi ideig főzd, hogy igazán jó legyen
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyanyáink úgy tartják, hogy a forró tyúkhúsleves az immunredszert erősíti, a megfázásos beteséggel küzdőknek pedig gyógyszerrel ér fel. Az egyik legfontosabb titok, hogy légy türelmes, hisz a húslevest órákon át, gyöngyözve kell főzni. A tyúkot akár egészben is hagyhatod, csak akkor lassabban puhul meg.

Tyúkhúsleves recept

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 db tisztított, bontott tyúk
  • 4 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 levél kelkáposzta
  • 1 szelet zellergumó
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 db krumpli
  • 1 db paprika
  • hosszúmetélt
Recept idők

Elkészítés:

A tyúkot tisztítsd meg, darabold fel, és tedd fel főni három-négy liter vízben. A zöldségeket pucold meg, és vágd fel tetszés szerint, majd ha a víz felforr, add a leveshez. Végig kis lángon főzd, hogy ne legyen zavaros. Időnként a tetejét habozd le. Tedd bele a borsot, és sózd meg ízlés szerint.
 

A főzési idő a tyúk korától függ, általában három óra. Ha szükséges, pótold az elpárolgott vizet, és kóstold meg, hogy nem kíván-e még fűszert. A főzési idő vége felé add hozzá a petrezselymet. Amikor a hús megpuhul, húzd le a tűzről, várj 10 percig, amíg kicsit letisztul a leves, majd szűrd le. Közben főzd ki hozzá a metéltet. A levest a zöldségekkel, a hússal és a tésztával együtt kínáld. 

Ezt is szeretjük