Zöldségekkel sült, töltött csirkemell: egyszerre omlós és szaftos
A csirkemellet megtöltheted zöldségekkel, és dobhatsz belőlük a tepsibe is a hús mellé, hogy így süljenek össze illatosra, ízesre.

- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »
- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Különösen finom és egészséges ételt készíthetsz, ha a csirkemellet zöldségekkel sütöd össze. Hát még, ha a hús belsejébe is juttatsz belőlük! Ezt az isteni finom göngyölt csirkét sajt és krémes spenót gazdagítja, kívül pedig paprika, hagyma és krumpli veszi át a fűszerek zamatát.
Zöldségekkel sült, töltött csirkemell
Hozzávalók
- 80 dkg filézett csirkemell
- 20 dkg friss spenót
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 db kápia paprika
- 2 db lila hagyma
- 2 db közepes krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A csirkemellet vágd félbe, a külsejét szórd meg sóval és borssal, majd tedd félre.
A spenótleveleket mosd meg, és szeleteld fel. Egy lábosban hevíts olívaolajat, nyomj hozzá egy fokhagymagerezdet, pirítsd egy-két percig, majd dobd rá a spenótleveleket, és fedő alatt fonnyaszd addig, amíg összeesnek. Közben az egyik lila hagymát és az egyik paprikát kockázd fel, a sajtot reszeld le.
A nagy méretű csirkedarabokat háromnegyedig vágd félbe, és nyisd szét, mint egy könyvet. A közepükbe szórj egy kevés reszelt sajtot, majd oszd el bennük a párolt spenótot, a felkockázott paprikát és lila hagymát. Csavard fel a csirkét, és tűzd meg hústűvel vagy fogvájóval.
A maradék lila hagymát és paprikát karikázd fel, a krumplit hámozd meg, és vágd hasábokra. Terítsd egy tepsibe, szórd meg sóval, borssal, rozmaringgal, locsold meg egy kevés citromlével, tedd mellé a maradék fokhagymagerezdet, végül forgasd meg olívaolajban. Helyezd a tetejükre a felgöngyölt csirkemelleket, önts alájuk egy kevés vizet, takard le alufóliával, és 45-50 perc alatt süsd puhára a húst és a zöldségeket.
A csirkét fűszeres vajjal is megtöltheted, így készül a kijevi csirkemell.
Még több recept