Tepsiben sült, narancsos, rozmaringos csirkecombok: omlós, szaftos marad a hús
A puha, narancsos csirkecomb rozmaringgal tökéletes fogás lehet az ünnepekre. Ha így készíted, nem szárad ki a hús.

nrancsos-rozmaringos-csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A narancsos-rozmaringos csirkecomb tökéletesen beleillik a karácsonyi menübe, hisz a lédús, illatos gyümölcs és a fűszer párosítása megalapozza az ünnepi hangulatot. Ráadásul amellett, hogy isteni, kifejezetten könnyen össze lehet dobni. Akkor lesz igazán omlós, ha sütés közben többször meglocsolgatod. 

Narancsos, rozmaringos csirkecombok

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 2 db narancs
  • 2 ág rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl víz
  • 1 ek méz
  • bors
  • zsír (tepsi kikenéséhez)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd és mosd meg. A narancsok levét facsard ki, reszeld le a fokhagymát, majd keverd hozzá a mézet és a rozmaring felét. Jól dörzsöld be a combokat a narancsos-rozmaringos keverék felével.
Kenj ki egy tepsit vagy nagyobb tűzálló edényt zsírral, és helyezd bele a combokat. Vágd karikákra a másik narancsot, és tedd a maradék rozmaringgal a hús mellé, majd öntsd a tepsi aljára a vizet. Rakd a combokat 180 fokra előmelegített sütőbe, és alufóliával letakarva süsd 40 percig, majd locsold meg őket a maradék narancslés páccal. Pirítsd tovább fólia nélkül, míg szép pirosak nem lesznek. 
A kacsacomb is tökéletes választás bármilyen alkalomra. Borral és birsalmával pedig igazán különleges. 

Ezt is szeretjük