Tepsiben sült, narancsos, rozmaringos csirkecombok: omlós, szaftos marad a hús
A puha, narancsos csirkecomb rozmaringgal tökéletes fogás lehet az ünnepekre. Ha így készíted, nem szárad ki a hús.
A narancsos-rozmaringos csirkecomb tökéletesen beleillik a karácsonyi menübe, hisz a lédús, illatos gyümölcs és a fűszer párosítása megalapozza az ünnepi hangulatot. Ráadásul amellett, hogy isteni, kifejezetten könnyen össze lehet dobni. Akkor lesz igazán omlós, ha sütés közben többször meglocsolgatod.
Narancsos, rozmaringos csirkecombok
Hozzávalók
- 4 db egész csirkecomb
- 2 db narancs
- 2 ág rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl víz
- 1 ek méz
- só
- bors
- zsír (tepsi kikenéséhez)
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd és mosd meg. A narancsok levét facsard ki, reszeld le a fokhagymát, majd keverd hozzá a mézet és a rozmaring felét. Jól dörzsöld be a combokat a narancsos-rozmaringos keverék felével.
Kenj ki egy tepsit vagy nagyobb tűzálló edényt zsírral, és helyezd bele a combokat. Vágd karikákra a másik narancsot, és tedd a maradék rozmaringgal a hús mellé, majd öntsd a tepsi aljára a vizet. Rakd a combokat 180 fokra előmelegített sütőbe, és alufóliával letakarva süsd 40 percig, majd locsold meg őket a maradék narancslés páccal. Pirítsd tovább fólia nélkül, míg szép pirosak nem lesznek.
A kacsacomb is tökéletes választás bármilyen alkalomra. Borral és birsalmával pedig igazán különleges.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept