5 dolog, amit ne csinálj, ha féltékeny vagy

Csak rontasz a helyzeten

Számolj tízig, mielőtt megszólalsz, ha féltékeny vagy! Kapcsolatod bánhatja, ha nem vigyázol.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nincs nő, aki ne lenne időnként okkal vagy ok nélkül féltékeny a párjára, így bizonyára számodra sem ismeretlen a téma, amikor a zöld szemű szörny egyik percről a másikra alattomosan előbújik a semmiből.

Egyesek mindezt jól kezelik, és női praktikáiknak köszönhetően a legbosszantóbb helyzeteket is rezzenéstelen arccal vészelik át, míg mások akár egy buszon vagy egy bevásárlóközpont kellős közepén képesek óriási drámai jelenetet rendezni.

Te melyik tábort erősíted? Ha az utóbbit, vagy kicsit mindkettőt, akkor számodra is megfontolandóak lehetnek a következő tanácsok. Ha ugyanis nem vigyázol, keresetlen szavaid, toporzékolásod akár a kapcsolatodba is kerülhet, és akkor nem csupán a másik nő színre lépésétől kell félned, hanem akár magad is lehetsz az oka annak, hogy a párod új szerelem után néz.

Ne rendezz jelenetet!

A toporzékolás - rosszul hangzik, de - egészen egyszerűen szánalmas. A gyerekes viselkedéssel nem mész semmire, ha pedig még kiabálsz is a pároddal, jókora veszekedést szíthatsz, ami tényleg semmi jóra nem vezet.

A pasik nem szeretik a feszültséget, és púp a hátukon egy örökké balhézó partner. Ha jót akarsz, és nem szeretnél szakítani vagy elválni, tanuld meg felnőtt módjára kezelni a kellemetlen helyzeteket is!

Ne hasonlítgasd magadhoz a nőt!

Véletlenül sem szabad a pasi figyelmét felhívnod arra, mi a különbség közted és a másik nő között. Lehet, hogy fel sem tűnne neki, hogy a nőn egy miniszoknya van, míg rajtad farmer, vagy hogy neki méretekkel nagyobb a melle, mint neked!

A férfiak egészében nézik a nőket, nem az apróbb részleteknél időznek el. Gondold végig, hogy ha a párod téged választott, akkor annak oka van, mégpedig az, hogy te vagy számára a tökéletes nő, és ezen sem egy szilikonmell, sem egy neccharisnya nem változtat. Ha a pasi ilyen nőre néz, az csak egy pillanatnyi látvány, de te a szerelme vagy.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ne szólítsd le a másik nőt!

Rettenetesen kellemetlen helyzetbe hozhatod magad, de a párod sem örül majd, ha vadidegen nőkkel kezdesz vitatkozni az utcán vagy egy szórakozóhelyen. Ha ilyet csinálsz, nemcsak az estét rontod el, hanem a párodat is egykettőre kiábrándíthatod magadból.

Ha észreveszed, hogy a pasid megnézett egy nőt, és ezt nem bírod magadban tartani, akkor tedd csak szóvá, de intelligens módon! Nem kell hallania senki másnak, csak a párodnak. A másik nő is csak egy vendég a sok közül, ő igazán nem tehet róla, hogy a párod megnézte. Ha mégis azt vennéd észre, hogy szemtelenül flörtöl a pároddal, nézz mélyen a nő szemébe, majd bújj oda a párodhoz, és csókold meg. Így tisztázhatod az erőviszonyokat egyetlen szó nélkül.

Ne írogass leveleket!

Ismeretlenül levelet írni az egyik legprimitívebb reakció egy féltékenységi helyzetben. Ha alaptalanul vagy féltékeny, több mint valószínű, hogy szegény nőnek fogalma sincs róla, hogy mi is a problémád.

A másik rossz, ami történhet, hogy a leveled miatt a nő ír egy másik levelet a párodnak, ahol elárulja, hogy mit csináltál. Így a pároddal összeveszhettek, de ami még rosszabb, hogy köztük beszélgetést, levelezést indíthatsz el, és a végén egymás karjaiban köthetnek ki.

Van okod a féltékenységre?

Szinte nincs olyan, aki ne lett volna már féltékeny életében. Fontos azonban elkülönítened a tényeket és a fantáziád szüleményeit. Nézd meg a videót!

Ne tedd te is féltékennyé!

Az egyik legrosszabb reakció a féltékenységre, ha vissza akarsz vágni úgy, hogy te is pasikat bámulsz, esetleg még félre is lépsz. Nagy hibát követsz el ezzel, ugyanis ha féltékenységed alaptalan volt, végeredményben te leszel az, aki tönkretette a kapcsolatot. Ha pedig a párod tényleg meg is érdemelné a leckét, lehet, hogy sokkal durvább hibát követsz el, mint ő, és a végén így is, úgy is te leszel a szakítás oka.

OLVASD EL EZT IS!

ferfi megcsal
  • féltékenység
  • hűtlenség

Tényleg ezért lép félre a férfi?

par lead
  • hűtlenség
  • párkapcsolat

Így lepleződnek le a hűtlenek

Ezt is szeretjük