Van okod a féltékenységre? 4 fontos jel, melyből kiderítheted

A férfit nap mint nap rengeteg nő veszi körül. De vajon mennyire jelentenek konkurenciát neked?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lehet, hogy te vagy a legkedvesebb nő a párod életében, de nem feltétlenül az egyetlen. Nem kizárt, hogy megnéz más nőket az utcán, együtt ebédel egy kolléganőjével, netán találkozik a régi barátnőivel. De ez még nem jelenti azt, hogy hűtlen lesz, és hogy nem te vagy az első és legfontosabb nő számára.

Bár a párod napközben vagy egy tucat különböző nővel kerülhet kapcsolatba, és mind más és más dolgokat adhatnak neki, ez meg sem közelíti azt, amit tőled vár.

Lehet, hogy épp nőnemű kollégája az, aki igazán megérti, milyen problémái vannak a munkahelyen, vagy azt érezteti vele, hogy szükség van rá - de csak azért, hogy továbbadhassa a tudását, semmi több. A pincérnő különleges figyelemben részesítheti, ami a munkájából adódik.

De mindez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a férfi perceken belül megpróbálja ledönteni őt a lábáról. Nézd meg, milyen jelekből tudhatod, hogy van-e okod a párod nőismerőseire - különösen egyre - féltékenykedni, vagy alaptalan a gyanúd!

Ahogyan beszél róla

Ha tudsz arról, hogy a férfi különösen jó viszonyt ápol valamelyik kolléganőjével, könnyen megcsaphat a féltékenység szele. Ám sok mindent elárul az, hogy hogyan, milyen kontextusban beszél róla, és főleg, hogy hajlandó-e egyáltalán beszélni róla.

Lehet, hogy magától nem megy részletekbe, csak neked tűnik fel, hogy gyakran említi őt. De az is lehet, hogy valamiért elismerését fejezi ki iránta, például a szakmai tudása vagy a kollegialitása miatt - emiatt még nem kell feltétlenül a legrosszabbra gondolnod. Bár valószínűleg nem ugyanúgy beszél róla, mint a férfi kollégákról, egy lapon említi velük.

Heves reakciók

Az, hogy hogyan reagál akkor, ha érdeklődni kezdesz a nőnemű ismerősei iránt, szintén árulkodó lehet. A zavar első jeleire még nem kell azonnal gyanút fognod - ezeket az is kiválthatja, ha a férfi úgy érzi, alaptalan gyanúba keveredett, melyet nem fog tudni felülírni. Ám ha ártatlan, akkor vélhetően nem kezd részletes és körmönfont magyarázatba arról, hogy miért olyan fontos neki az adott személy, hanem természetesnek veszi. Míg ha vaj van a füle mögött, és valóban többet lát a kapcsolatban, valószínűleg hevesen reagál, esetleg támadni kezd, és felháborodik, hogy hogyan feltételezhetsz róla ilyesmit. Mindehhez árulkodó testbeszéd társulhat. Kerüli a tekinteted, esetleg folyamatosan motoz, nem marad egy helyben, illetve igyekszik nem szembefordulni veled.

Készülődés

Ha imponálni szeretne valakinek, akkor feltehetően a toalettjére is nagyobb gondot fordít, mint egyébként. Mielőtt munkába vagy baráti találkozóra indul, órákat tölt a tükör előtt, és aprólékos gondot fordít a külsejére. Ám ha nem tölt több időt a készülődéssel, és nem tesz más dolgokat, mint egyébként, akkor megnyugodhatsz, mert valószínűleg nem keres rajtad kívül is érzéki szálakat.

Bemutat neki?

A legtöbb információt természetesen a személyes találkozásból vonhatod le. Jó jel, ha nem védekezik a férfi minden eszközzel az ellen, hogy esetleg egy közös rendezvényen találkozz az emlegetett hölggyel. A személyes találkozás során pedig lehetőséged nyílik feltérképezni a viszonyukat is.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Figyeld meg, hogyan viselkednek ők ketten, valamint a társaság többi tagja. Van, aki zavarba jön a társaságodban, esetleg furcsán viselkedik? Mindannyian részt vesznek a beszélgetésben, vagy az egyikük távol tarja magát a jelenlétedben? Mivel az emberek többsége minden igyekezete ellenére nehezen tudja leplezni a zavarát és antipátiáját, ha nem tapasztalsz furcsaságokat, akkor jó okod van feltételezni, hogy gyanakvásod alaptalan.

Cikkünk megírásában David Zinczenko Pasik, szerelem és szex című könyve segített.

Ezt is szeretjük