A tésztafogyasztás témaköre napjainkban is borzasztó vitatott a fogyókúrázók körében: valaki a legfőbb ellenséget látja benne, míg mások jóval előzékenyebbek, és időnként engednek a csábításnak.
Mindenekelőtt fontos tisztázni, a tésztafogyasztás önmagában nem vezet túlsúlyhoz, ahogy teljes mellőzésével sem lesz egyik napról a másikra darázsderekad. A probléma, ahogy többnyire máskor is, a szénhidrát minőségével van. Egészen pontosan a finomított szénhidrátokkal - fehér liszt, kristálycukor -, melyek gyártása során eltávolítják az ételből a rostokat, ezáltal gyorsan megemelik a vércukorszintet, majd, amikor az újra leesik, kisvártatva farkaséhes leszel.
Fogyókúrás tészták
Ha szeretnéd elkerülni az étvágynövelő hatást, akkor célszerű rostban és fehérjében gazdag szénhidrátforrások után nézni, mert ezek lassabban szívódnak fel, nem okoznak óriási kilengéseket a vércukorszintben, mégis laktatnak. Mutatunk egy sor olyan tésztahelyettesítőt, mely a fogyókúra során a legjobb barátod lesz.

A hajdinatészta szintén teljes értékű élelmi rostforrás, ennélfogva támogatja az emésztést. Emellett sok benne a B1-, B2-, C- és E-vitamin, így akár ezzel is helyettesítheted a hagyományos búzatésztákat. A gabonaféle gluténmentes étrendbe is beilleszthető.
Fotó: Zoonar/j.wnuk / Getty Images Hungary

Shirataki tészta: a shirataki tészta fő alkotóeleme a glükomannán nevű, vízben oldódó növényi rost, ami nagyon laktató, hosszan csökkenti az éhséget. Az Ázsiából származó tésztaféle ezen kívül több mint 16 aminosavat és számos vitamint, illetve ásványi anyagot tartalmaz.

A búzából készült teljes kiőrlésű tészta sokkal több rostot tartalmaz, mint a fehér lisztes változat. Még jobb azonban, ha tönkölybúzából készültet használsz, ez ugyanis a búza rost- és fehérjedúsabb rokona.
Fotó: fermate / Getty Images Hungary

A szivárványtészta elkészítéséhez nincs más dolgod, mint zöldségspirálozóval vagy késsel vékony csíkokra szelni egy-két főtt
édesburgonyát, céklát, cukkinit és zsenge tököt, majd ízlés szerint fűszerekkel és kevés olívaolajjal meglocsolni.

Feketebabtészta: leginkább
fitnesz- vagy bioltokban kapható, 200 grammos kiszerelésben. Előnye, hogy magas fehérjetartalmú, glutén- és laktózmentes tésztaféle, amit csak babból és vízből készítenek.

100 gramm csicseri tésztában csaknem 10 gramm élelmi rost van, mely nélkülözhetetlen a bélrendszer egészségéhez és étvágycsökkentő hatású. A tészta ráadásul csaknem olyan vidám, sárga színű, mint a tojással készült hagyományos.
Fotó: Andrii Gorulko / Getty Images Hungary

Amióta berobbant a köztudatba, a NoCarb tészták töretlen népszerűségnek örvendnek, hiszen nem tartalmaznak szénhidrátot, zsírt, illetve allergén anyagokat, vagyis bármilyen étrendbe beilleszthetőek.

A cukkini igazán egészséges, a cukkinispagetti pedig secperc alatt elkészíthető, sőt, mi több, nagyszerűen variálható: nyersen vagy megfőzve is fogyaszthatod, ráadásul meghámozni sem kell feltétlenül - elég, ha megmosod, majd vágd el hosszában, kisebb csíkokra.

Üvegtészta: az ázsiai konyha kedvencét vízből és a mungóbab keményítőjéből készítik, ami könnyebben emészthető a hagyományos fejtett babnál. Az üvegtészta megfelelő szószokkal kombinálva beilleszthető a diétás étrendbe.
Prémium vitaminok szerves forrásából
Fedezd fel a BioTechUSA új, prémium étrendkiegészítőit, melyeket a természet által inspirált hatóanyagok gondos válogatásával alkottunk meg a szervezetünk optimális működésének támogatására. A funkcionális termékek tökéletesen kiegészítik egymást, így teljeskörű megoldást nyújtanak a legmagasabb szintű napi rutinhoz.
Promóció