Olcsó, tele van rostokkal és fehérjékkel: így fogyaszd a lencsét, hogy ne legyen unalmas
A lencse tele van rostokkal, értékes fehérjékkel látja el a szervezetet, és változatos diétás ételek készíthetők belőle.

GettyImages-1222245969
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lencse nemcsak olcsó, hanem rostokban, fehérjékben is bővelkedik, és sokoldalúan felhasználható a konyhában. Cinktartalma segít az anyagcsere-szabályozásban, emellett 93-99,7%-ban nem oldható rostokból áll, így kevés kalóriát tartalmaz, hosszan tartó teltségérzetet okoz, és csökkenti az étvágyat. Diétás ételek is készülhetnek belőle.

Az alacsony glikémiás indexű zöldség jótékony befolyással bír a vércukorszintre is, segítségével megelőzhetőek a hirtelen vércukorszintesés következtében feltörő falásrohamok, emellett az egyik legjobb növényi fehérjeforrásként tartják számon.

Diétás lencsés ételek

Mindezek mellett a lencse emésztésserkentő tulajdonságokkal bír, több mint 80%-a víz, aminek köszönhetően természetes vízhajtóként és anyagcsere-pörgetőként is funkcionál. Több változatban szerezhető be, általában a barna étkezési lencse sorakozik a boltok polcain, de akár zöld, vörös, fekete vagy sárga lencsére is bukkanhatunk. Szerencsére sokoldalúan be lehet építeni az étrendbe, nem kell feltétlenül a hagyományos lencsefőzelék vagy lencseleves alapreceptjeihez nyúlni - ehhez mutatunk most pár ötletet.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük