Kihajtja a pangó vizet a testből, gátolja a zsírfelhalmozódást: a 8 legjobb étel karalábéból
Isteni finom ételeket lehet készíteni a szerény karalábéból, olyanokat, amik még a fogyást is támogatják.

- A legfontosabb vitaminok, melyek támogatják a bőr szépségét, egészségét: így használd őket a bőrápolásban »
- Csodás, stílusos nő Almodóvar múzsája, az 58 éves Rossy de Palma: a ruhái éppolyan karakteresek, mint ő maga »
- Marad a népszerű trend, jöhet minden, ami kockás: ilyen sokféleképpen variálható a divatos minta »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Ennyi lépést kéne megtenni naponta a stroke ellen 60 éves kor felett
A karalábé, Brassica oleraceae convar. acephala var. gongylodes, egy keresztesvirágú zöldségnövény, tehát ugyanabba a családba tartozik, mint a brokkoli, a kelbimbó vagy a karfiol. Akár nyersen, akár hőkezelve, sütve-főzve is fogyasztható.
Ázsiában és Európa-szerte, így Magyarországon is népszerű zöldség, a magyar gasztronómiában legtöbben leveszöldségként használják, pedig nagyon változatosan beépíthető az étrendbe.
Diétás ételek karalábéból
A karalábé kiváló forrása az oldható és az oldhatatlan rostoknak egyaránt, ennek köszönheti emésztést támogató és serkentő hatását, emellett elnyújtja a jóllakottságérzetet, és rosttartalmának hála még a napi bevitt kalóriamennyiséget is csökkentheti. Kálium- és magas víztartalma miatt természetes vízhajtóként is funkcionál, kihajtja a feleslegesen raktározott, pangó vizet a szervezetből. Kimagasló C-vitamin-tartalmának hála felgyorsítja a zsíroxidációt edzés közben, ezen hatását főleg akkor tudja kifejteni, hogyha nyersen kerül elfogyasztásra. Támogatja az anyagcsere működését is, gátolva ezzel a zsírraktározást. Számos áldásos tulajdonságáért érdemes minél gyakrabban fogyasztani ezt a gumót.
(Cikken belüli képek forrása: Pataki-Szabó Fruzsi / Sóbors, Getty Images Hungary, borító- és ajánlóképek forrása: Getty Images Hungary.)