Kihajtja a pangó vizet a testből, gátolja a zsírfelhalmozódást: a 8 legjobb étel karalábéból
Isteni finom ételeket lehet készíteni a szerény karalábéból, olyanokat, amik még a fogyást is támogatják.

karalábéfasirt nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karalábé, Brassica oleraceae convar. acephala var. gongylodes, egy keresztesvirágú zöldségnövény, tehát ugyanabba a családba tartozik, mint a brokkoli, a kelbimbó vagy a karfiol. Akár nyersen, akár hőkezelve, sütve-főzve is fogyasztható.

Ázsiában és Európa-szerte, így Magyarországon is népszerű zöldség, a magyar gasztronómiában legtöbben leveszöldségként használják, pedig nagyon változatosan beépíthető az étrendbe. 

Diétás ételek karalábéból

A karalábé kiváló forrása az oldható és az oldhatatlan rostoknak egyaránt, ennek köszönheti emésztést támogató és serkentő hatását, emellett elnyújtja a jóllakottságérzetet, és rosttartalmának hála még a napi bevitt kalóriamennyiséget is csökkentheti. Kálium- és magas víztartalma miatt természetes vízhajtóként is funkcionál, kihajtja a feleslegesen raktározott, pangó vizet a szervezetből. Kimagasló C-vitamin-tartalmának hála felgyorsítja a zsíroxidációt edzés közben, ezen hatását főleg akkor tudja kifejteni, hogyha nyersen kerül elfogyasztásra. Támogatja az anyagcsere működését is, gátolva ezzel a zsírraktározást. Számos áldásos tulajdonságáért érdemes minél gyakrabban fogyasztani ezt a gumót.

(Cikken belüli képek forrása: Pataki-Szabó Fruzsi / Sóbors, Getty Images Hungary, borító- és ajánlóképek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük