Ettől lesz fehérjedús a zabkása: 8 laktató, mégis zsírfaló hozzávaló
Így lehet fehérjedússá és igazán táplálóvá tenni a zabkását.
A fehérje a szervezet egyik legfontosabb építőköve. Elengedhetetlen az izomzat fenntartásához, a sejtek regenerációjához és az anyagcsere megfelelő működéséhez. A fehérjében gazdag ételek fogyasztása hozzájárul a hosszan tartó jóllakottsághoz, valamint elősegíti a testsúly szabályozását is, mivel ezen makrotápanyag emésztése több energiát igényel, mint a szénhidrátoké vagy a zsíroké.
Zabkásafeltétek
Az ajánlások szerint egy átlagos felnőtt számára napi 0,8-1 gramm fehérje ajánlott testsúly-kilogrammonként, ami körülbelül 50-70 grammot jelent naponta. A zabkása kiváló alap egy egészséges reggelihez, de sokan nem is gondolnák, hogy néhány egyszerű feltéttel jelentősen növelhető a fehérjetartalma - korábbi cikkünkből azt is megtudhatod, hogyan lesz hizlaló a zabkása.
Íme tíz olyan hozzávaló, amelyektől a zabkása nemcsak táplálóbb, de fehérjedúsabb is lesz, miközben hozzájárulhat a zsírvesztéshez és az anyagcsere fokozásához.
Tele van fehérjével és rostokkal, sokáig laktat, és pár perc alatt kész: 8 reggeli turmix zabpehelyből
Zabpehelyből akár ízletes, energizáló és laktató turmixokat is készíthetsz, amikkel jól indul a nap.
ElolvasomIsmerd meg az AVON mellrák elleni harcát!
Fedezd fel, hogyan támogatjuk az AVON-nál, az emlőrák elleni küzdelmet figyelemfelhívó kampányokkal és kórházi adományokkal. Adománygyűjtő termékeink bevételéből és minden eladott termékünk után 1 Ft-tal járulunk hozzá az emlőrák elleni küzdelemhez és a kapcsolati erőszak megfékezéséhez. Minden adomány hatalmas változást hozhat azok életében, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.
Promóció
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)
OLVASD EL EZT IS!
- fehérje
- egészséges étkezés