Ez a 15 perces torna igen jót tesz az egészségnek: a vércukorszintre, az érrendszerre és az izmokra is pozitívan hat

A gumiszalagos rezisztenciaedzés a teljes testet átmozgatja, és rendkívül jó hatással van az egészségre.

Teljes testedzés gumiszalaggal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szalagos gyakorlatok a rezisztenciaedzésekhez tartoznak, mozgás közben az erőkifejtés ellenállási erő ellenében zajlik. Így olyan izomcsoportokat dolgoztatnak meg, amiket egyébként ritkán használunk.

De nemcsak az alakformálásban segít a szalagos edzés, támogatja az érrendszer egészségét is, mert különösen jót tesz a vérnyomásnak, és segít a vércukorszint stabilizálásában is.

A szalagos edzések hatása

Egy 2017-ben végzett tanulmány bizonyította ezen hatását 2-es típusú cukorbetegeknél, olyannyira, hogy a magas intenzitású rezisztenciaedzés, mint a pilates- vagy fitnesszalagos gyakorlatok, akár terápiaként is szolgálhatnak a diabéteszben szenvedők számára. Hatékonysága abban is rejlik, hogy idősebb korban is elvégezhető, és nemcsak azért, mert ízületkímélő, hanem mert edzettségi állapottól függően többfajta hosszúságú, ruganyosságú szalag közül lehet választani. Az edzés intenzitása aszerint is változtatható, hogy az adott szalagot milyen szorosan fogod meg - minél távolabb a rögzítési ponttól, annál könnyebben végrehajtható a mozgásforma.

A gyakorlatok közben figyelj arra, hogy mindig lassan végezd el a mozdulatokat, még akkor is, amikor a szalag visszaeresztéséről van szó. Érdemes időnként hintőporral kezelni, hogy ne öregedjen el az anyaga idő előtt. Alapos bemelegítést követően az alábbi 15 perces gyakorlatsort iktasd be a mindennapokba, a végén ne feledkezz el a nyújtásról sem!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük