Olcsó, kis helyen is elfér, és formás testet varázsol: 4 gyakorlat miniszalaggal

A mini band, azaz a miniszalag olcsó, de hatékony alakformáló.

GettyImages-1182968250

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mini band, azaz a miniszalag az egyik leghelytakarékosabb és legolcsóbb megoldás, miközben formás, feszes feneket és izmos karokat varázsol.

Egyéni edzések, online csoportos és jógaórák, testmozgással kapcsolatos kihívások, ingyenes fitneszórák - a karantén ideje alatt sokan próbálnak valamilyen megoldást találni a testmozgásra, és talán még azok is szívesebben kezdenek neki az edzésnek, akik eddig nem igazán mutattak érdeklődést a mozgás iránt.

Ne csak vásárolj és egyél a karantén alatt!

A hirtelen felszabadult időt, már ha van, érdemes tartalmasan, fitten tölteni, hogy ne csak a bevásárlásról, evésről és a nassolásról szóljanak a mindennapok.

GettyImages-1065941082

Korábbi cikkünkben szuper otthon végezhető, zsírgyilkos gyakorlatokat mutattunk be, de ide kattintva számos remek letölthető edzéstervet adunk, hogy a négy fal között se legyen kifogás az álomalak elérése.

Mini band gyakorlatok, amiket a legapróbb lakásban is elvégezhetsz

Szerencsére több olyan gyakorlat létezik, melyek elvégzéséhez már annyi hely is elegendő otthon, hogy le tudj feküdni a földre. Ilyenek a mini banddel végezhető gyakorlatok. Ezzel az aprócska, pár száz forintos gumiszalaggal hihetetlen hatékonysággal lehet eredményeket elérni. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az erősítő gumiszalagok többféle méretben kaphatóak, és különböző erősséget tükröznek, így mindenki a saját edzettségi szintjének megfelelő szalagot tudja választani. Online is könnyen beszerezheted.

Karizomgyakorlatok

Helyezkedj el a talajon térdepelve, majd bújtasd át a két karodon a miniszalagot. Végezz nyitó-, zárómozdulatokat, miközben be- és kilégzel. A helyes gyakorlat elsajátításához az alábbi videó nyújt segítséget. Minden gyakorlatot egy percig végezz.

 Fenékformáló gyakorlatok

Állj enyhe terpeszállásban, majd bújtasd át mindkét lábadon a mini bandet, egészen a combokig. A gyakorlat közben tartsd egyenesen a hátad, a térdeidet pedig enyhén hajlítva úgy, hogy a lábfej végig előre nézzen. Egy percig végezd a mozdulatot, és próbálj meg egyenletesen lélegezni a gyakorlat közben.

 Comb- és fenékformáló gyakorlatok

Ereszkedj négykézlábra, a váll alatt legyen a könyököd, a csípőd pedig tartsd végig ugyanabban a pontban, a gumiszalagot pedig bújtasd át mindkét combodon. Emeld előbb az egyik, majd másik lábad hajlítva a csípő vonaláig, és ugyanezt csináld meg oldalra is. Végezd a két gyakorlatot egy percig.

Csípőemelés talajon

Ez a gyakorlat egyszerűnek tűnik, de egy percig folyamatosan csinálva érezni fogod, milyen jó popsiformáló gyakorlat, ami a comb és a csípő körüli izmokat is alaposan megdolgoztatja. Feküdj hanyatt a talajon, és húzd fel a térdeidet. Emeled meg a csípődet olyan magasra, hogy a törzsed és a combok egy vonalba kerüljenek. A mini band legyen a combjaidon átbújtatva, úgy végezd egy percig a gyakorlatot.

10 otthon végezhető gyakorlat

Ha tovább építenéd az otthoni edzésedet, nézd meg ezt a tíz könnyen elsajátítható, otthon végezhető gyakorlatot is, amely szintén nem igényel semmilyen eszközt, de jól átmozgatja az egész testet.

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük