10 étel, amit a szív egészségéért fontos napi szinten fogyasztani: megelőzik a betegségeket
A szívbetegség megelőzése érdekében különösen fontos a megfelelő étrend.

A megfelelő szívbarát diéta a vérnyomásproblémákkal és a keringési zavarokkal is segít felvenni a harcot, rendszeres fogyasztásuk pedig hosszú távon a súlyos szívbetegség és szövődményeinek megelőzésében is hasznos.
A kardiovaszkuláris betegségek kialakulásában, így megelőzésében is komoly szerepet játszanak a genetikai hajlamon túl az életmódtényezők is: akár a testmozgás, akár a táplálkozás is létfontosságú lehet.
Szíverősítő táplálékok
A bizonyítottan szíverősítő, érvédő hatású, hasznos vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban gazdag táplálékoknak helyük van a napi étkezésben a szívbetegségek megelőzése érdekében.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)