Védi a szív, a gyomor és a szemek egészségét is: 8 finom ételötlet sóskából
A sóska tele van antioxidánssal és vitaminnal is, érdemes gyakran fogyasztani.

soska
Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

Kannabisz-kivonat az új szuperhatóanyag: a CBD olaj a makacs bőrproblémák ellenszere »

Csodát tesz a hidegben kiszáradt bőrrel ez az egyszerű arcpakolás: puhít, táplál és ráncot simít a túró »

3 frizura, ami 5 perc alatt elkészül: laza és nőies fazonokat is mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sóska a zöld leveles zöldségek minden jótékony erejével bír: rendkívül sok értékes vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ráadásul sokféle módon elkészíthető, így nem érdemes csak főzelék-alapanyagként gondolni rá. 

A sóska tartalmaz többek között antioxidáns hatású A- és C-vitamint, de szíverősítő hatású káliumot, magnéziumot, vasat és K-vitamint is. A gyomorkímélő diétában is jó választás. A sötétzöld színét biztosító klorofill védi a sejteket, gyorsítja a regenerációt, erősíti a májat, és a szem egészségét is segít megőrizni. 

Ételötletek sóskából

A zöldség különleges, enyhén savanykás ízét nem mindenki kedveli, pedig jól elkészítve nagyon finom, és az egészségre gyakorolt hatásai miatt is érdemes lenne megbarátkozni vele. Mirelitből készítve is egészségesek a fogások.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük