Védi a szív, a gyomor és a szemek egészségét is: 8 finom ételötlet sóskából
A sóska tele van antioxidánssal és vitaminnal is, érdemes gyakran fogyasztani.

soska
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sóska a zöld leveles zöldségek minden jótékony erejével bír: rendkívül sok értékes vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ráadásul sokféle módon elkészíthető, így nem érdemes csak főzelék-alapanyagként gondolni rá. 

A sóska tartalmaz többek között antioxidáns hatású A- és C-vitamint, de szíverősítő hatású káliumot, magnéziumot, vasat és K-vitamint is. A gyomorkímélő diétában is jó választás. A sötétzöld színét biztosító klorofill védi a sejteket, gyorsítja a regenerációt, erősíti a májat, és a szem egészségét is segít megőrizni. 

Ételötletek sóskából

A zöldség különleges, enyhén savanykás ízét nem mindenki kedveli, pedig jól elkészítve nagyon finom, és az egészségre gyakorolt hatásai miatt is érdemes lenne megbarátkozni vele. Mirelitből készítve is egészségesek a fogások.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Találd meg a saját utadat!

A növényi alapú táplálkozás egészséges, természetes és fenntartható. Ha tudatosan táplálkozol, mert fontos számodra a testi-lelki harmónia, a többi élőlény és a holnap; ha hiszel benne, hogy békében kell élned a környezettel, és hogy az vagy, amit megeszel; ha meg akarod őrizni a Földet a mai és a jövendő generációk számára úgy, ahogyan te kaptad az elődöktől, akkor a Flora útja a te utad.

Promóció

Ezt is szeretjük