60 kalória is bevihető egyetlen harapással: ételek, amiknek kóstolgatása kétszer átgondolandó

Egy-egy falatban több kalória lehet, mint sokan hinnék.

Rejtett kalóriák
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan alábecsülik a bevitt kalóriák erejét, ám akik belefogtak már a kalóriaszámlálásba, tudják, hogy a legegészségesebb ételekben is rengeteg felesleges energia lapulhat.

Ám a főzés közbeni kóstolgatásokat vagy a hűtőhöz osonva bekapott kósza falatokat sokan bele sem számolják, pedig több tíz kalóriával megdobhatják a napi energiabevitelt.

Rejtett kalóriák

Természetesen a harapás mértéke személyenként eltérő, egy falat átlagosan 14 gramm táplálékbevitelt jelent. Charles Platkin PhD, táplálkozási, fitnesz- és egészségügyi tanácsadó listájában összegyűjtötte azokat a mindennapi, rejtett kalóriákat, amiket szinte észrevétlenül juttatunk a szervezetünkbe - aztán csodálkozunk, hogy miért nem sikerül megszabadulni a makacs kilóktól.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Felfázás? Cselekedj időben!

Az Urzinol tabletta a húgyutak betegségeire évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. Az Urzinol hasznos segítség az egyszerű hólyaghurut korai tüneteinek – sürgető vizelési inger, illetve égő érzéssel járó hólyagürítés – enyhítésében. Mindez a medveszőlőlevélben található növényi összetevők igazolt antibakteriális, valamint gyulladáscsökkentő és enyhe vízhajtó hatásának köszönhető.

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

Ezt is szeretjük