Lefaragja az utolsó zsírcentiket: 3 hatékony, otthon végezhető kardió gyakorlat

Zsírégetés, karcsúsítás néhány mozdulattal.

kitores otthon

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hosszú volt a nap, és az embernek nincs kedve lemenni a konditerembe, vagy egyszerűen csak nem vágyik emberek társaságára, esetleg kínosan érzi magát, ha mások is látják, ahogy edz - kifogások, de mindre van megoldás. Rengeteg olyan otthoni gyakorlat létezik, ami jól fel tudja pumpálni a pulzusszámot, és be tudja indítani a zsírégetést, mint az edzőtermi gépek.

Ezek közül némelyik olyannyira hatékony, hogy naponta egyszer vagy többször végezve akár az utolsó centiket is le tudja faragni az ember derekáról.

Négyütemű fekvőtámasz

A tornaórák egyik legbosszantóbb gyakorlata volt, pedig a négyütemű fekvőtámasz haszna tagadhatatlan. Ez az egyik legjobb otthon is végezhető kardió gyakorlat, ami komolyan megdolgoztatja a test összes izmát.

negyutemu-fekvotamasz2

Ehhez a gyakorlathoz először állj meg egyenesen, lábak összezárva. Azután guggolj le, és tedd le a tenyeredet a földre, majd szökellj páros lábbal hátra, plank állásba. Innen végezz egy szabályos fekvőtámaszt, azután ugorj előre páros lábbal guggolásba, majd guggolásból rugaszkodj el a földtől minél magasabbra.

Ezzel a gyakorlattal 10 perc alatt akár 100 kalóriát is elégethetsz, de, mivel nehéz gyakorlat, nem érdemes 10 percig egy huzamban csinálni. A legjobban akkor működik, ha 1 perces köröket csinálsz belőle 3-4 percenként az otthoni kardió edzésed során.

Hegymászás

Ennek a gyakorlatnak sok változata létezik, és mindegyik hasonlóan hatékony. A lényeg, hogy a térdedet húzd a mellkasod felé, majd engedd vissza egyenes tartásba, és ismételd a mozdulatot a másik lábaddal. Ennek egy komolyabb variációja, amikor le is teszed a földre a lábfejed, és a lábcserét egy szökelléssel végzed. 

hegymaszo


Ez a gyakorlat rendesen felpumpálja az ember pulzusát, és meglepően jól erősíti a törzs izmait is, például kifejezetten jót tesz a hasizomnak. Egyedül a csuklóra megterhelő egy kicsit. Szintén egyszerre egy percet érdemes belőle csinálni, azt viszont a legnagyobb intenzitáson.

Kitörésből felugrás

A kitörésből felugrás az egyik legjobb comb- és fenékformáló gyakorlat, amellett pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy megemelje az ember pulzusát. Lépj előre, és ereszkedj addig, amíg a térded derékszöget nem zár be, vagyis végezz szabályos kitörést. Azután rugaszkodj el a földtől, a levegőben ollózó mozdulattal cserélj lábat, és ereszkedj vissza kitörésbe, ám ezúttal a másik lábad legyen elől.

fenek-gyakorlat-2


Ez a gyakorlat némi megterhelést róhat a térdedre, így körültekintéssel végezd. Egyszerre elég belőle egy percet csinálnod, azután folytathatod az edzést egy másik gyakorlattal. Már ennek a három gyakorlatnak az ismételgetésével is elképesztően hatékony otthoni edzést lehet összerakni, de, ha beépítesz néhány erősítő gyakorlatot is a körökbe, még teljesebb lehet a hatás. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Otthon végezhető erősítő gyakorlatok

Ezek a belsőcomb-erősítő gyakorlatok extra hatékonyan dolgoztatják meg az egyik legnehezebben edzhető területet, a comb belső felét. Próbáld ki őket otthon az edzésed részeként.

A képek forrása: Getty Images.

Ezt is szeretjük