A legerősebb zsírégető mozgásnak tartják: 8 otthoni kettlebellgyakorlat, ami 1200 kalóriát is elégethet

Nem véletlen, hogy az egyik legjobb zsírégető mogzásformának tartják.

Kettlebellgyakorlat otthonra
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha már teljesen otthonosan mozogsz a normál súlyzók világában, és valami sokkal hatásosabb mozgásformára váltanál, esetleg rövid idő alatt szeretnéd formába hozni magad, érdemes olyan kiegészítő eszközt választani, amellyel nem csak látványos változást érsz el, de amivel feldobhatod a hagyományos edzőtermi vagy otthoni tréningedet.

A kettlebell súlyzók használata egyre nagyobb népszerűségnek örved, hiszen a különleges kialakításuknak köszönhetően a test minden pontját át lehet mozgatni velük. A súly középpontja az eszköz alján helyezkedik el, ezáltal összetett izommunkákat lehet végrehajtani vele. Az intenzív edzés alatt percenként 20 kalóriát lehet vele égetni, egy óra edzéssel akár 1200 kalória is elégethető, így nem véletlen, hogy az egyik legjobb zsírégető mozgásnak tartják.

 Hatásos kettlebellgyakorlat

A kettlebell használata nem egyszerű, oda kell figyelni a gyakorlatok helyes végrehajtására, csak így lehet hatásos eredményt elérni. Többféle súly kapható, a teljesen kezdőknek a négykilós ajánlott, ezután jöhetnek a nyolckilós bellek. A helyes használatát illetően érdemes az első órán szakembertől segítséget kérni, hiszen a gyakorlatok helytelen kivitelezése sérülést vonhat maga után. Fontos, hogy a gyakorlatokat nyújtott lábbal és teljesen egyenes háttal hajtsd végre. A bemelegítésről se feledkezz meg!

 

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük