A fekete áfonya nem csupán C-vitaminban gazdag, de telis-tele van antocianidokkal. Ezek a növényi festékanyagok hatékony semlegesítik a káros szabadgyököket. Korábbi cikkünkben bővebben olvashatsz az áfonyáról!
Dia
A brokkoliban lévő szulforafán és indo-3-karbinol molekulák hatásosan lépnek fel a daganatos betegségekkel szemben. Emellett a kiegyensúlyozott emésztéshez is jól jön a brokkolifogyasztás.
Dia
A dió és más olajos magvak rendszeres fogyasztásával csökkentheted a koleszterinszinted. A szívvédő és karcsúsító hatás mellett azonban omega-3 zsírsavakban is gazdag a dió.
Dia
A fokhagyma amellett, hogy antibakteriális hatású, fogyasztása bizonyos fokú védelmet nyújt a gyomorfekéllyel és a rákkal szemben, valamint védi az érrendszert. Korábbi cikkünkben bővebben olvashatsz róla.
Dia
A paradicsom nem csupán finom, de segíti az emésztést, likopintartalmának köszönhetően pedig rákellenes és szívvédő hatású is. Olvass többet róla!
Dia
A jó minőségű étcsokoládéban lévő polifenolok a szervezetben természetes antioxidánsként működve csökkentik a szabadgyökök károsító hatásait. Íme, egy kutatás a témában!
Dia
A teljes kiőrlésű gabonafélék elengedhetetlenek az emésztőrendszer megfelelő működéséhez, segítik a salakanyagok és a mérgek távozását a szervezetből. Korábbi cikkünkben bővebben olvashatsz a témáról.
Dia
A tengeri halak rendszeres fogyasztása segít megelőzni a keringési rendellenességek kialakulását, rendkívül gazdagok az agyműködést serkentő omega-3 zsírsavakban.