Erős puffadás, székrekedés és hasi görcsök ellen: a 8 legjobb jógapóz, ami gyorsan segít hasi panaszok esetén

Székrekedés és emésztési panaszok ellen is bevethető a tudatosan megtervezett jóga.

haromszog poz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az emésztőszervi panaszok megkeserítik az ember napját, azonban szerencsére akad, amikor nem szükséges azonnal gyógyszer után nyúlni: a jól megtervezett étrend, az emésztéssegítő és puffadásgátló gyógyteák fogyasztása, illetve a testmozgás is sokat segít a panaszokon.

Az erős felfúvódás, a görcsök, a székrekedés mind-mind olyan, gyakori problémák, melyeket a jóga egyes tudatosan megtervezett gyakorlatsorai enyhítenek, nyugtatva a gyomor-bél traktust, csökkentve az IBS-sel járó panaszokat is. Mivel kíméletesen segítenek, a bélbetegséggel élők számára is végezhetők a pózok.

Emésztésserkentő, gyógyító jógapózok

A gyakorlatoknál nemcsak a megfelelő kivitelezés, hanem a test egyéni szükséglete, válaszai is sokat számítanak. Ha nehezedre esik egy adott póz kitartása, kényelmetlenséget vagy fájdalmat okoz, tarts szünetet, ne erőltesd magadra az adott mozdulatot! 

A megfelelő gyakorlatsor kialakításához jógaoktató segítségét is kérheted, vagy tematikus jógaórákat is érdemes lehet keresni a közeledben vagy online. Súlyos, nem múló gondok esetén feltétlenül orvoshoz kell fordulni.

(Képek: Getty Images.)

Szűrővizsgálat házilag

Az emésztőrendszeri bajok sokszor egészen addig rejtve maradnak, amíg tüneteket nem okoznak. Épp ezért hasznos otthon is elvégezhető tesztünk, mert már a korai stádiumban kimutatja a szabad szemmel nem érzékelhető vérzéseket a székletben, aminek köszönhetően sok betegséget megelőzhetsz.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük