A magyar emberek nagy része szeret mindent, ami nehéz, zsíros vagy hússal kapcsolatos, hiszen ki ne tudna ellenállni egy finom pörköltnek, tejfölben tocsogó töltött káposztának, egy tál pikáns gulyáslevesnek vagy paprikás csirkének.
Pedig a tipikus magyar, fűszeres és nehéz ételeken túl is van élet. Heti pár alkalommal érdemes húsmentes fogásokra váltani, amelyek amellett, hogy magas tápanyagtartalommal bírnak, magas fehérje- és rosttartalmuk révén kipucolják a bélrendszert, sokáig eltelítenek, valamint biztosítják az anyagcsere megfelelő működését, így még a fogyáshoz is hozzájárulnak.
Húsmentes fogások
Már akkor sokat teszel az egészségedért, ha elhagyod a nehéz, zsíros, cukros ételeket, vagy akár diétás alapanyagokra cseréled az összetevőket. Válogass a legfinomabb kímélő fogások közül úgy, hogy közben a környezeted is óvod!

A rakott brokkoliból és karfiolból isteni
egytálételt készíthetsz, a tejszín és a sok sajt már csak ráadás. Ehhez zsírszegény hozzávalókat válassz, így egy kalóriaszegény, ám laktató ételt kapsz.
Fotó: Profimedia

Az egészséges, béltisztító, laktató rostokat tartalmazó sütőtökből ínycsiklandó és tápláló rizottót készíthetsz, ehhez rizottórizsre lesz szükséged.
Mutatjuk a receptet!
A főtt krumpliból készült gnocchit lágy cékla és ricotta dúsítja, így tökéletes választás, ha húsmentes, mégis laktató ebédre vagy vacsorára vágysz.
Kattints ide a receptért!
A vízhajtó, rostokban gazdag spárga natúr íze miatt remekül illik sokféle ételhez. A belőle készült krémlevest a szerecsendió fűszeres íze dobja fel.
Mutatjuk a receptet.

Gyors ebéd vagy vacsora rittyenthető teljes kiőrlésű tortillából, amit különböző zöldségekkel turbózhatsz fel. Ebbe a változatba avokádóból készült
guacamole, főtt brokkoli, retek és tejföl kerül.

A sajtos-petrezselymes rizsgombóc, az
arancini maradék főtt barna rizsből is elkészíthető, és különböző zöldségekkel felturbózható. Házi szósszal fogyaszd.
Fotó: LauriPatterson / Getty Images Hungary

A magas rost-, kalcium-, magnézium-, kálium-, C-, B6-, valamint A-vitamin-tartalmú édeskrumli piteformában készül, ízét a rozmaring és a feta sajt emeli az egekbe.
Kattints ide a receptért!
Önmagában, szendvicsnek, feltétnek is tökéletes választás a
zöldségfasírt, ami répából és cukkiniből készül. Fokhagymás-joghurtos mártogatóssal isteni.
Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary, Profimedia