
Sajtos, sütőtökös rizottó eredeti olasz recept szerint
A sütőtökös rizottó igazán izgalmas, kellemesen krémes, köretként és egytálételként is megállja a helyét.


Az egészséges sütőtök rendkívül változatosan elkészíthető, még a rizottóhoz is illik. Az olaszok egyenesen imádják. A siker egyik titka a megfelelő rizottórizs kiválasztása. Továbbá állj végig mellette, érdemes gyakran kevergetni, és ne egyszerre, hanem több részletben öntsd hozzá a levet. A parmezánt se hagyd le róla!
Sütőtökös rizottó
Hozzávalók
- 20 dkg sütőtök
- 20 dkg rizs
- 8 dl víz
- 5 dkg parmezán
- 2 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1.5 dl fehérbor
- 1 db vöröshagyma
- 1 db leveskocka
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- bors
- só
- zöldfűszerek
Elkészítés:
A sütőtököt mosd meg, kockázd fel, és főzd vagy süsd puhára. Szedd le a héját, és még melegen nyomkodd szét. A kétféle hagymát vágd fel apróra, majd forró olajon pirítsd meg. Add hozzá a rizst, és kevergetve süsd egy kicsit. Öntsd fel a borral, majd, amikor azt magába szívja a rizs, több részletben adagold hozzá a vizet. Morzsold hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózd és borsozd meg, majd szórd hozzá a kakukkfüvet. Kis lángon, többször megkeverve főzd puhára körülbelül 15 perc alatt.
Forgasd hozzá a sütőtököt és a vajat. Még forrón, parmezánnal, zöldfűszerekkel megszórva tálald.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept