Sajtos, sütőtökös rizottó eredeti olasz recept szerint
A sütőtökös rizottó igazán izgalmas, kellemesen krémes, köretként és egytálételként is megállja a helyét.

Sajtos, sütőtökös rizottó eredeti olasz recept szerint
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Gyors házi pakolás, pattanásos bőrre: lehet, hogy minden összetevője a konyhádban van »

Eddig te is rosszul használtad a hajsütőt? Így kellene a tökéletes frizuráért »

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészséges sütőtök rendkívül változatosan elkészíthető, még a rizottóhoz is illik. Az olaszok egyenesen imádják. A siker egyik titka a megfelelő rizottórizs kiválasztása. Továbbá állj végig mellette, érdemes gyakran kevergetni, és ne egyszerre, hanem több részletben öntsd hozzá a levet. A parmezánt se hagyd le róla!

Sütőtökös rizottó

Hozzávalók:

  • 20 dkg sütőtök
  • 20 dkg rizs
  • 8 dl víz
  • 5 dkg parmezán
  • 2 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 dl fehérbor
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt mosd meg, kockázd fel, és főzd vagy süsd puhára. Szedd le a héját, és még melegen nyomkodd szét. A kétféle hagymát vágd fel apróra, majd forró olajon pirítsd meg. Add hozzá a rizst, és kevergetve süsd egy kicsit. Öntsd fel a borral, majd, amikor azt magába szívja a rizs, több részletben adagold hozzá a vizet. Morzsold hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózd és borsozd meg, majd szórd hozzá a kakukkfüvet. Kis lángon, többször megkeverve főzd puhára körülbelül 15 perc alatt.
Forgasd hozzá a sütőtököt és a vajat. Még forrón, parmezánnal, zöldfűszerekkel megszórva tálald. 
 

Ezt is szeretjük