Hazudik a mérleg, ha ilyenkor és így állsz rá

Megmondjuk, hogyan mérd meg magad

Ha pontosan szeretnéd tudni, mennyit fogytál, így méredzkedj.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbben a fogyókúra sikerének mérését egészen egyszerűen a mérlegre bízzák, holott nem feltétlenül ez a legjobb módszer, ráadásul nagyon sokan nem használják megfelelően az eszközt.

A kilók sajnos nem feltétlenül jelentenek jó viszonyítási alapot, hiszen egyáltalán nem veszik figyelembe, hogy zsírt, vizet és izmot is veszíthetsz, amikor fogysz. Mutatunk néhány módszert, ami alkalmasabb arra, hogy lásd, jó irányba haladsz-e a diétával!

Elő a mérőszalagot!

Ha elsősorban úgy próbálsz fogyni, hogy megváltoztatod az étrendedet, akkor jó eséllyel nemcsak zsírt, de izmot is vesztesz. Amikor azonban a diéta mellé sportolsz is, csökken az izomveszteség mértéke, sőt, az is előfordul, hogy az izmok kifejezetten növekedésnek indulnak.

Mivel az izom nehezebb, mint a zsír, könnyen csalóka eredményhez vezethet az edzés, hiszen a mérleg azt mutatja, hogy híztál diéta és mozgás mellett. Valójában azonban a zsírréteg izomzattá alakul, így karcsúsodtál, ha nem is adtál le kilókat.

Ennek mérésére tökéletes a mérőszalag, melyet érdemes combon, csípőn, derékon, karokon, hason és mellen is használni. Arra azonban mindig figyelj, hogy ugyanabban a magasságban legyen a szalag a testeden, és mindennap azonos időszakban méredzkedj. Érdemes viszonyítási alapként az első napon rögtön mérést végezni.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Így mérj helyesen mérleggel

Ha mérlegre állsz mégis, több dologra is érdemes odafigyelned. Először is a különböző anyagcsere-folyamatokat a fogyókúra során szigorúan szabályozott étkezés csak pár hét után teszi igazán rendszeressé. Ennek ellenére érdemes mindennap ugyanabban az időben méredzkedni, például jó lehetőség reggel a mérlegre állni a kis- és nagydolog elvégzése után.

A mérlegeléskor ne feledkezz meg a ruháid súlyáról sem! Vagy mérd mindig magadat ugyanabban a ruhában vagy fehérneműben - esetleg meztelenül -, ellenőrizd a súlyodat, így jó viszonyítási alapod lesz. Amíg a mérlegen állsz, húzd ki magad, lélegezz egyenletesen, és ne mozogj vagy támaszkodj, különben nem lesz pontos az eredmény.

Mikor ne mérd meg magad?

Amennyiben azok közé tartozol, akiket frusztrálnak a mérlegen látott számok, akkor az is jó megoldás, ha egyáltalán nem méred magad, inkább csak a közérzeted alapján döntöd el, hogy mennyire sikeres a kúra.

Ezt is szeretjük