A 8 legjobb hasizomgyakorlat, ha erős túlsúlyod van: könnyen végezhetőek, de igen hatásosak

Nemcsak a gerincet, de az ízületeket is kíméli az alábbi gyakorlatsor.

GettyImages-1220220037
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagy súlyfelesleg mellett kezdésképp kizárólag alacsony intenzitású mozgásformát érdemes választani, amely nem terheli az ízületeket, a térdet és a gerincet, mégis segít megszabadulni a pluszkilóktól, valamint a pocakot körülölelő zsírrétegtől.

Mivel a súlyfelesleg már önmagában is rizikófaktora többek között a szív- és érrendszeri betegségeknek, a kettes típusú cukorbetegségnek, magas vérnyomásnak, az ízületi, valamint gerincproblémáknak, érdemes a súlyzós és kardio-mozgásformákat, mint például a futást vagy a biciklizést elkerülni, helyettük pedig alacsony intenzitású, valamint statikus és saját testsúlyos gyakorlatokra váltani. Ezek többek között segítenek az alapvető edzettség kialakításában, növelik a teljesítményt, valamint kisebb pulzusugrásokkal járnak, hogy ne terheljék meg feleslegesen a szervezetet.

Hasizomgyakorlatok túlsúlyosoknak

Helyi zsírégetés nem létezik, azaz csak felülésekkel, egy adott testrészre koncentrálva még nem fogsz célt érni. Mivel a célzott gyakorlatok, bár megerősítik az adott terület izmait, de az izmok feletti zsírréteget nem tüntetik el. A test általános zsírtartalékai akkor csökkenek optimálisan, ha többfajta gyakorlatot vegyítesz, amelyek megerősítik a törzsizomzatot, kímélik az ízületeket, de a has-, hát-, farizom és combizmokat is megdolgoztatják, mindehhez pedig életmódot is váltasz.

Nagyobb túlsúly esetén a heti egy-két kiló fogyáshoz kalóriadeficitet kell teremteni, ez azt jelenti, hogy napi 500, nagy túlsúly esetén pedig 1000 kalóriával kevesebbet kell bevinni, mint amennyire a szervezetnek valójában szüksége van. Mivel egy kiló zsír 9000 kcal, érdemes egy részét ételekkel, a többit pedig edzéssel leadni. A testmozgás megkezdése előtt végeztess egy általános állapotfelmérést, ehhez kérd ki orvosod tanácsát, iránymutatását. Heti kétszer végezheted az alábbi gyakorlatokat, a bemelegítésről és a nyújtásról se feledkezz meg.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció


Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

.

Ezt is szeretjük