8 igazán hatékony hátizom-erősítő gyakorlat otthonra: nemcsak szépen formál, de a hátfájáson is sokat segít

A hátizom-erősítő gyakorlatok nem csak arra jók, hogy a testtartást javítsd velük.

GettyImages-905420704

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ülőmunkát végzők számára valószínűleg nem ismeretlen jelenség a derék- és hátfájás. A fájdalom kialakulásának elkerüléséhez azonban nem elég az egyenes testtartás, az egyensúlymegőrzéshez és a megfelelő testtartás fenntartásához a hát- és törzsizmokat célzottan erősíteni kell úgy, ahogy a lapockaemelő izmokat is.

A hátizom-erősítő gyakorlatok azonban nem csak arra jók, hogy a testtartást javítsd velük. A hölgyek tekintetében az izmosabb karok és szélesebb vállak remekül kompenzálják a szélesebb csípőt, de a lógó, kiálló has egyik remek ellenszere, ha megerősíted a mély- és a hátizmokat. Nem beszélve arról, hogy a nagyobb izomzat gyorsabb anyagcserét is eredményez, ezáltal nagyobb a felhasznált kalóriák mennyisége is.

Hátizom-erősítő gyakorlatok

Az alábbi gyakorlatokhoz mindössze napi húsz percre és két súlyzóra lesz szükséged. Ha nincs otthon kézi súlyzód, nyugodtan használhatsz másfél literes ásványvizes palackokat is. Heti háromszor végezd el az alábbi gyakorlatokat. 

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük