Gátolják a daganatképződést: 4 fontos vitamin a rák ellen
Légy tudatosabb a táplálkozásban, turbózd fel szervezetedet rákmegelőző vitaminokkal!
A természet az emberi anyagcsere több száz különböző funkcióját bízta a vitaminokra - és ma ezeknek még csak egy részével vagyunk tisztában. Az azonban már így is feltűnő, hogy épp azok a vitaminok bizonyulnak a leghatékonyabbnak az egyes rákfajták megelőzésében, melyekből az emberek többsége hiányt szenved - így például a C-vitamin, az E-vitamin, a folsav, a B6- és a D-vitamin.
Ezek esetében már pusztán csak a hiány megszüntetése is drasztikusan csökkenti a rák előfordulásának gyakoriságát, így támogatja egészséged megőrzését.
Nélkülözhetetlen B-vitaminok
A kutatások szerint a B-vitaminok különösen fontos szerepet játszanak a megrongálódott DNS-szakaszok - vagyis a sejtek örökítőanyag-károsodásainak - kijavításában. Folsavval - B9-vitamin - és B6-vitaminnal számos esetben megelőzhető a mell-, a petefészek- és a bélrák is, melyek együtt a női rákos megbetegedések 50%-át teszik ki.
A folsav emellett fontos magzatvédő vitamin is: hiányában könnyebben alakulnak ki fejlődési rendellenességek. Ha várandós vagy, semmiképpen nem feledkezhetsz meg róla!
Legjobb források
- Banán.
- Tojás, sajt.
- Állati eredetű táplálékok - belsőségek.
Létfontosságú C-vitamin
A szakemberek egybehangzó véleménye szerint az antioxidánsok, így a C-vitamin is meggátolják a sejtek és az örökítőanyag károsodását - és ezáltal elfajulását is. Mi több, egyes antioxidánsok még nehézfémeket, illetve más káros anyagokat is képesek megkötni, illetve kiválasztani a szervezetből. Számos tanulmány közvetlen összefüggést mutat a magas C-vitamin-vérszint és a rákveszély csökkenése között.
Mennyit fogyassz?
Az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Rákkutató Intézete napi minimum 225 mg C-vitamin bevitelét javasolja mindaddig, amíg semmilyen extra tényező - például dohányzás vagy cukorbetegség - nem áll fenn. Ha azonban dohányzol, minden szál cigaretta után plusz 50 mg C-vitaminnal számolhatsz. Mivel vízben oldódó vitamin, nem kell attól tartanod, hogy felhalmozódik a szervezetedben, károsítva egészségedet.
Táplálkozz tudatosabban!
Ha nagyobb figyelmet szentelsz a étkezéseknek, elkerülheted az egyoldalú táplálkozásból adódó vitaminhiány kialakulását.
A D-vitamin szerepe
A D-vitamin napfény hatására képződik a bőrödben, ám az őszi-téli hónapokban a téged érő napfény mennyisége jelentősen csökken. Az evolúció az embert nem mesterséges fényre tervezte, ha időd javát mégis zárt helyiségben töltöd, az negatívan befolyásolhatja anyagcserédet, szervezetedben D-vitamin-hiány alakulhat ki. A D-vitamin szabályozza tested számos hormonvezérelt folyamatát, befolyással van a rákos sejteket semlegesítő immunrendszer működésére. Segít megelőzni a leggyakoribb daganatos betegségeket, valamint védi egészségedet. Csökkenti a bélrendszer rákos megbetegedéseinek számát, de a mellrák kialakulásának esélyeit is rontja.
D-vitamin-források
- Tejtermékek, gabonapelyhek.
- Olajos halak - hering, tonhal, lazac.
- És ne feledkezz meg a napfényről!
Antioxidáns E-vitamin
Az E-vitamin az egyik leghatékonyabb zsíroldékony antioxidáns. Számtalan betegség megelőzésében szerepet játszik. Mivel védi a sejthártyát, semlegesíti a sejteket károsító szabadgyököket. Segít a szervezetnek a szelén és a K-vitamin felhasználásában is, ráadásul csökkenti az LDL-koleszterin káros hatásait. A C-vitaminnal együtt alkalmazva gátolja az érelmeszesedés, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
A gomba ellenes plusz
A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül kapható gyógyászati segédeszköz.
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Promóció
Természetes források
- Búzacsíra, növényi olajak.
- Olajos magvak - mogyoró, mandula, napraforgó.
- Levélzöldségek, teljes kiőrlésű lisztből készült élelmiszerek.
Cikkünk Andreas Jopp Veszedelmes vitaminhiány című könyve alapján készült.
- megelőzés
- táplálkozás
- vitaminok
- rákellenes táplálék
- b-vitamin
- c-vitamin
- egészséges táplálék
- e-vitamin
- Életmód
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- paradicsom
A 4 legerősebb rákmegelőző ital
- antioxidáns
- gyömbér
Rákellenes fűszernövények
- megelőzés
- zöld tea