Mitől lesz fehérjedús a zabkása? 10 laktató, zsírfaló hozzávalót mutatunk
A zabkása a legjobb fogyókúrás reggeli, ha pedig így készíted, rostban és fehérjében is gazdag lehet.

A zabkásafogyasztás fogyókúrás hatékonyságáról mostanra több tanulmány is készült, melyekben a kísérleti csoportok tagjai több hetes megfigyelések után alacsonyabb koleszterinszintet és több fogyást produkáltak, szemben azokkal, akik egyező szénhidráttartalmú tésztát reggeliztek.
Az egészségtudatos életmód közreműködőjeként a zabpehely megannyi alakbarát receptben szerepel: nagy mennyiségű béta-glükán élelmi rostot tartalmaz, ami csökkenti a koleszterinszintet, avenantramid antioxidánsai pedig szabályozzák a vérnyomást. Ezenfelül a zabkása nagyon tápláló, így nemcsak fogyaszt, hanem egész délelőttre ellát energiával.
Fehérjedús ételek zabkásához
A zabkása jó választás a szénhidrát kontrollált beviteléhez, hiszen, ha reggelire nagyobb mennyiséget fogyasztasz belőle, akkor a szervezet a szénhidrátot csaknem teljes egészében hasznosítja, és nem raktározza el zsírként úgy, mintha este ennéd. Egy adag zabkása 8-10 gramm fehérjét tartalmaz, ám bizonyos összetevőkkel némileg felturbózhatod az arányt. Ez egyrészt segíti a diétádat, másrészt biztos lehetsz benne, hogy délig sem leszel éhes.
Képek: Getty Images Hungary.
OLVASD EL EZT IS!

- egészséges életmód
- zöld tea
Szuperegészséges, zsírégető turmixok zöld teával: felgyorsítják a fogyást

- egészséges étkezés
- édesburgonya