A magyarok kétharmada nem eszik eleget ezekből: a legbiztosabb D-vitamin-források

Mutatjuk, milyen ételekkel juthatsz hozzá.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A D-vitamin fontos az egészséged szempontjából, ám télen nehezebben állítja elő a szervezeted, hiszen ehhez elegendő mennyiségű napfénynek is érnie kell a bőrödet. Ez is közrejátszhat abban, hogy a magyaroknak körülbelül a kétharmada D-vitamin-hiányban szenved. Egy felnőtt napi szükséglete 1500 és 2000 NE - nemzetközi egység - között határozható meg. Nézd meg, hogy milyen ételekkel juthatsz a vitaminhoz!

A tőkehalmájolaj jelentős D-vitamin-forrás: egy evőkanálnyi 924 NE-t tartalmaz. Kapszula formájában is árulják.

A lazacot nemcsak az omega-3 zsírsavak miatt érdemes fogyasztanod. Roston sült változatában 100 grammonként 284 NE D-vitamin található.

Ha szereted a tonhalat, a jövőben fogyaszthatod D-vitamin-tartalma miatt is. 100 grammal 352 NE-t viszel be a szervezetedbe.

A pirítósra szánt margarinból válassz D-vitaminnal dúsítottat, hiszen már 20 grammban is körülbelül 62 NE van.

Ehetsz D-vitaminnal dúsított reggelizőpelyhet is, például zabpelyhet, korpapelyhet is: 30 grammal 52 NE D-vitaminhoz jutsz hozzá.

Így juss C-vitaminhoz!

Egy másik fontos vitamin, a C-vitamin pótlására is ajánlunk ételeket: az alábbi a gyümölcsökben, zöldségekben a citromnál is több C-vitamin található!

Több a C-vitamin bennük, mint a citromban

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük