Ez a nő 2 hétig csak nyers ételeket vásárolt

Furcsa dologról számolt be az utolsó napon

Nem is gondolnád, mennyi változás következik be már két hét alatt.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szinte minden nap feltűnik egy új fad diéta, melyek lényege többnyire valamilyen ételcsoport kizárása. Elég, ha csak a szénhidrátmentes, zsírmentes, cukormentes vagy MSG-mentes étrendekre gondolsz. Az egyik ezek közül a clean eating, azaz tiszta étkezés, mely már egy régebb óta létező koncepció.

A clean eating népszerűsége mindmáig hatalmas az Instagramon és a Facebookon, sőt, a táplálkozási forma dicséretét a sztárok is folyamatosan zengik. A tiszta étkezés popularitását látva sokakban feltámad a kíváncsiság. Nem volt kivétel ez alól Becca Leviss sem, aki a Spoon University oldalon beszámolt saját tapasztalatairól, melyeket két hét alatt gyűjtött.

Mi az a clean eating?

A tiszta étkezés étrendjével kapcsolatban gyakran hallhatod, hogy nem egy diétáról, hanem egy életmódról van szó, ám ez sem mentes a korlátozásoktól.

Ugyan a clean eating nem rendelkezik egységes lefektetett szabályokkal, mégis nagy vonalakban kijelenthető, hogy az étrend alapja a feldolgozott ételek kerülése. Ez azt jelenti, hogy tiltólistásak a tartósítószerek, a mesterséges színezékek, a cukrozott ételek és sok egyéb adalékanyag.

Becca ehhez még hozzátette, hogy a két hét alatt nem hagy majd ki étkezést, és naponta legalább négy-hat alkalommal eszik, sőt, főzés során az olajok és zsírok használatával is igyekszik mértéket tartani. Noha a clean eating általában tiltja az alkoholt, Becca egyetemistaként egy kicsit lazított ezen a szabályon, így csak a cukrozott, színezett likőrök kerültek ki az étrendből.

Jó és rossz tapasztalatok

Az egyetemista lány az utolsó napon visszatekintésben összegyűjtötte az elmúlt két hét tapasztalatait, melyek között akad néhány meglepő megfigyelés is. Becca már az első napon fáradtnak érezte magát, ám később rájött, hogy ezt orvosolhatja azzal, ha jobban odafigyel a megfelelő fehérjebevitelre. Ez egyaránt fontos az étkezések és a nassolás megtervezése során is.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A cukormegvonás tünetei Becca szerint egyáltalán nem tartoznak a mítosz kategóriába. A lány az első napokban az alacsonyabbra visszaálló vércukorszint miatt fejfájástól szenvedett, ám ezt gyümölccsel gyorsan enyhítette.

Szintén érdekes felfedezést jelentett számára, hogy a mennyiség és a jóllakottság érzése nem a megszokott módon kapcsolódott egymáshoz. Noha Becca a korábbi adagjaihoz képest többet evett, és a magas rosttartalmú zöldségek és gyümölcsök gondoskodtak arról, hogy ne legyen éhes, mégsem érezte sohasem étkezés után, hogy nagyon tele lenne a gyomra. Nemcsak a feszítő telítettségérzés, de az étkezések utáni álmosság is csökkent.

Eredmények két hét után

Becca a tiszta étkezés vonzó aspektusai közül legfőképpen azt emelte ki, hogy 14 nap után már a reggeli kávéra sem volt szüksége, hiszen annyival energikusabbnak érezte magát. A szervezetében megszűnt a puffadás, és a visszatartott vízből is látványosan sokat adott le a szervezete. A kalóriák pontos számolása nélkül csaknem két kilót fogyott, míg izomtömegét rendszeres mozgással tartotta fenn.

Ezt is szeretjük