Növeli a testzsír oxidációját, segít fogyni: 8 finom étel, ami C-vitaminban bővelkedik
C-vitamin nem csak étrend-kiegészítőkkel, hanem megfelelő táplálkozással is biztosítható a szervezet számára.
A C-vitaminra főleg a hideg hónapokban terelődik a figyelem, amikor az emberek igyekeznek felvértezni immunrendszerüket a kórokozókkal szemben.
Szerencsére számos élelmiszerben megtalálható, főleg a zöldségek és a gyümölcsök bővelkednek benne. A szervezetben erőteljes antioxidánsként működik, így támogatja az immunrendszer működését, és gyorsítja a zsíroxidációt is.
C-vitamin-tartalmú ételek
Egy 2005-ös kutatás szerint a szervezet C-vitamin-szintje szorosan kapcsolódik a testtömeghez. Azoknak a résztvevőknek, akiknek a vizsgálatok alatt megfelelő C-vitamin-szintet mértek, 30%-kal több zsíroxidáció zajlott le a testükben mérsékelt edzések közben, mint azoknak, akik alacsony C-vitamin-szinttel rendelkeztek. Ez az értékes vitamin vízben oldódó, így főzés hatására csökken a mértéke, de olyan recepteket mutatunk, ahol az élelmiszerek a bennük rejlő C-vitamin javát megtartották.
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció