Növeli a testzsír oxidációját, segít fogyni: 8 finom étel, ami C-vitaminban bővelkedik
C-vitamin nem csak étrend-kiegészítőkkel, hanem megfelelő táplálkozással is biztosítható a szervezet számára.

A C-vitaminra főleg a hideg hónapokban terelődik a figyelem, amikor az emberek igyekeznek felvértezni immunrendszerüket a kórokozókkal szemben.
Szerencsére számos élelmiszerben megtalálható, főleg a zöldségek és a gyümölcsök bővelkednek benne. A szervezetben erőteljes antioxidánsként működik, így támogatja az immunrendszer működését, és gyorsítja a zsíroxidációt is.
C-vitamin-tartalmú ételek
Egy 2005-ös kutatás szerint a szervezet C-vitamin-szintje szorosan kapcsolódik a testtömeghez. Azoknak a résztvevőknek, akiknek a vizsgálatok alatt megfelelő C-vitamin-szintet mértek, 30%-kal több zsíroxidáció zajlott le a testükben mérsékelt edzések közben, mint azoknak, akik alacsony C-vitamin-szinttel rendelkeztek. Ez az értékes vitamin vízben oldódó, így főzés hatására csökken a mértéke, de olyan recepteket mutatunk, ahol az élelmiszerek a bennük rejlő C-vitamin javát megtartották.
(Képek forrása: Getty Images Hungary.)