8 szénhidrátban gazdag étel, ami erősen támogatja a fogyást: alacsony a glikémiás indexük

A szénhidrátban gazdag ételek között is akadnak olyanok, melyek alacsony glikémiás indexük miatt támogatják a fogyást.

GettyImages-637811130

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A glikémiás index (GI) mutatja meg, hogy az adott ételben lévő szénhidrát milyen gyorsan szívódik fel. Minél hamarabb lezajlik a folyamat, annál magasabb ez az érték, és annál jobban megemelkedik a vércukorszint.

A GI szerinti besorolás függ attól, hogy az élelmiszer milyen cukrot, milyen szerkezetű keményítőt, mennyire finomított szénhidrátot tartalmaz, de a tápanyagai, az elkészítési módja és például gyümölcsök esetében az érettségi szintje is befolyásolja.

Alacsony glikémiás indexű szénhidrátok

Az alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztása összefügg a fogyással, a stabil vércukorszinttel, a 2. típusú cukorbetegség rizikójának csökkenésével. Mindemellett érdemes megjegyezni, hogy a szénhidrát egyáltalán nem egészségtelen, hanem energiával látja el a szervezetet, és támogatja a vérerek működését is. Lehet egy ételnek magas szénhidráttartalma úgy, hogy közben alacsony GI-je, mely érték 0-tól 100-ig terjedő skálán mozog, ahol a 100 a glükóz. Alacsony glikémiás indexűnek az számít, amelyik 55, vagy annál kisebb, közepesek az 56-69 közöttiek, a 70 fölöttiek pedig magasak. Mutatunk pár értékes szénhidrátforrást a Harvard Egyetem ajánlásával, amik hosszan laktatnak, feltöltik az energiaraktárakat, és elnyomják az éhségérzetet.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük