8 dolog, ami biztosan meghosszabbítja az életed

A mozgás és a barátokkal töltött idő is jó hatással van egészségedre.

Dia

 	Vörösbor 	Az egészségedre hivatkozva mindennap ihatsz egy pohárka vörösbort. A vörös nedű ugyanis erős antioxidánsként bizonyos fokú védelmet nyújt a daganatos betegségekkel és a keringési rendellenességekkel szemben. A legjobb antioxidáns a cabernet sauvignon, majd a pinot noir, a zweigelt, a potugieser és a merlot következik a hatóanyag-tartalom szerinti sorban. 	Kapcsolódó cikk: 	A vörösbor 3 áldásos egészségügyi hatása »

Vörösbor

Az egészségedre hivatkozva mindennap ihatsz egy pohárka vörösbort. A vörös nedű ugyanis erős antioxidánsként bizonyos fokú védelmet nyújt a daganatos betegségekkel és a keringési rendellenességekkel szemben. A legjobb antioxidáns a cabernet sauvignon, majd a pinot noir, a zweigelt, a potugieser és a merlot következik a hatóanyag-tartalom szerinti sorban.

Kapcsolódó cikk:
A vörösbor 3 áldásos egészségügyi hatása »

Dia

 	Nagy család 	A gyermekek érkezése nemcsak örömöt hozhat az életedbe, hanem egészséget is. Egyfelől jobban odafigyelsz, hogy mit eszel, hogyan élsz a terhesség alatt. Másfelől kutatások szerint már a szülővé válástól egészségesebb lehetsz, szervezeted olyan változásokon megy keresztül, melyek ellenállóbbá teszik a súlyos betegségekkel szemben. 	Kapcsolódó cikk: 	3 egészségügyi ok, amiért érdemes sok gyereket vállalnod »

Nagy család

A gyermekek érkezése nemcsak örömöt hozhat az életedbe, hanem egészséget is. Egyfelől jobban odafigyelsz, hogy mit eszel, hogyan élsz a terhesség alatt. Másfelől kutatások szerint már a szülővé válástól egészségesebb lehetsz, szervezeted olyan változásokon megy keresztül, melyek ellenállóbbá teszik a súlyos betegségekkel szemben.

Kapcsolódó cikk:
3 egészségügyi ok, amiért érdemes sok gyereket vállalnod »

Dia

 	Zöldség és gyümölcs 	Ahhoz, hogy elkerüd a krónikus betegségeket és meghosszabbítsd az életed, érdemes kevesebb vörös húst és több rostban gazdag zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanod. Daganatos betegségek ellen különösen a keresztesvirágzatúak - például a brokkoli, karfiol, kelbimbó - ajánlottak. A bennük lévő szulforafan és indo-3-karbinol molekulák hatásosan lépnek fel a rákkal szemben. 	Kapcsolódó cikk: 	Toplistás rákellenes táplálékok »

Zöldség és gyümölcs

Ahhoz, hogy elkerüd a krónikus betegségeket és meghosszabbítsd az életed, érdemes kevesebb vörös húst és több rostban gazdag zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanod. Daganatos betegségek ellen különösen a keresztesvirágzatúak - például a brokkoli, karfiol, kelbimbó - ajánlottak. A bennük lévő szulforafan és indo-3-karbinol molekulák hatásosan lépnek fel a rákkal szemben.

Kapcsolódó cikk:
Toplistás rákellenes táplálékok »

Dia

 	Barátok 	Egy, a Kaliforniai Egyetemen lezajlott vizsgálat összefüggést mutatott ki az immunrendszer működése és a társas kapcsolatok intenzitása között. Rájöttek, hogy azoknál, akik gyakran élnek társas életet, a fehérvérsejtek intenzívebben működnek. Ennek köszönhetően jobb a védekezőképességük sok betegséggel szemben, és kisebb halandóság mutatható ki a körükben. 	Kapcsolódó cikk: 	Barátságaid is befolyásolják életed hosszát »

Barátok

Egy, a Kaliforniai Egyetemen lezajlott vizsgálat összefüggést mutatott ki az immunrendszer működése és a társas kapcsolatok intenzitása között. Rájöttek, hogy azoknál, akik gyakran élnek társas életet, a fehérvérsejtek intenzívebben működnek. Ennek köszönhetően jobb a védekezőképességük sok betegséggel szemben, és kisebb halandóság mutatható ki a körükben.

Kapcsolódó cikk:
Barátságaid is befolyásolják életed hosszát »

Dia


            	Meditáció
            	A titok kulcsa a meditáció stressz- és szorongáscsökkentő erejében rejlik. Clifford Saron idegtudós a tibeti buddhizmus meditációs és jógagyakorlatainak vizsgálata során arra figyelt fel, hogy a meditáció hatására megnőtt a szervezetben a telomeráz enzim aktivitási szintje. Annek következtében sejtszinten lassult le az öregedés folyamata.
            	Kapcsolódó cikk:
            	Egyszerű módszerrel gátolhatod a sejtek öregedését »

Meditáció

A titok kulcsa a meditáció stressz- és szorongáscsökkentő erejében rejlik. Clifford Saron idegtudós a tibeti buddhizmus meditációs és jógagyakorlatainak vizsgálata során arra figyelt fel, hogy a meditáció hatására megnőtt a szervezetben a telomeráz enzim aktivitási szintje. Annek következtében sejtszinten lassult le az öregedés folyamata.

Kapcsolódó cikk:
Egyszerű módszerrel gátolhatod a sejtek öregedését »

Dia

 	Mozogj! 	A rendszeres mozgás elengedhetetlen ahhoz, hogy jó egészségben, szép kort érj meg. A testedzés hatására keringési rendszered működése felpezsdül, tüdőd légcseréje fokozódik, szervezeted anyagcseréje felélénkül. Ha pedig barátaiddal a hétvégén rászánjátok magatokat egy-egy kirándulásra, nem csak a mozgás jótékony hatásait élvezhetitek, de közösségi programnak sem utolsó. 	Kapcsolódó cikk: 	Mennyi ideig fogsz élni? »

Mozogj!

A rendszeres mozgás elengedhetetlen ahhoz, hogy jó egészségben, szép kort érj meg. A testedzés hatására keringési rendszered működése felpezsdül, tüdőd légcseréje fokozódik, szervezeted anyagcseréje felélénkül. Ha pedig barátaiddal a hétvégén rászánjátok magatokat egy-egy kirándulásra, nem csak a mozgás jótékony hatásait élvezhetitek, de közösségi programnak sem utolsó.

Kapcsolódó cikk:
Mennyi ideig fogsz élni? »

Dia

 	Szex 	A szervezeted védekezőképességét erősítheted, ha intenzív szexuális életet élsz. Az immunrendszered sokkal jobban ellenáll a támadásoknak, ha minél több immunglobulin segíti. Ennek a molekulának a jelenlétét 30%-kal növelheted heti egyszeri szeretkezéssel a Pennsylvaniai Egyetem kutatásai szerint. Ha pedig erősebb az immunrendszered, hosszabb életre számíthatsz. 	Kapcsolódó cikk: 	Egészségügyi érvek a gyakori szeretkezés mellett »

Szex

A szervezeted védekezőképességét erősítheted, ha intenzív szexuális életet élsz. Az immunrendszered sokkal jobban ellenáll a támadásoknak, ha minél több immunglobulin segíti. Ennek a molekulának a jelenlétét 30%-kal növelheted heti egyszeri szeretkezéssel a Pennsylvaniai Egyetem kutatásai szerint. Ha pedig erősebb az immunrendszered, hosszabb életre számíthatsz.

Kapcsolódó cikk:
Egészségügyi érvek a gyakori szeretkezés mellett »

Dia

 	Szerelem, párkapcsolat 	Természetesen a szex elválaszthatatlan a szerelmi kapcsolatoktól: ez teszi ugyanis teljessé az élményt. Tehát nem önmagában a nemi kielégülés az, ami néhány évvel megtoldja az életet, hanem az az általános elégedettség, amit a biztos kapcsolat és a rendszeres szex együttesen eredményez.

Szerelem, párkapcsolat

Természetesen a szex elválaszthatatlan a szerelmi kapcsolatoktól: ez teszi ugyanis teljessé az élményt. Tehát nem önmagában a nemi kielégülés az, ami néhány évvel megtoldja az életet, hanem az az általános elégedettség, amit a biztos kapcsolat és a rendszeres szex együttesen eredményez.

Ezt is szeretjük
Fotó: