Meglepő egészségügyi érvek a gyakori szeretkezés mellett
Amellett, hogy a szex örömteli, jót tesz az egészségednek, és agypörgető hatású is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bizonyára te is tapasztaltad már, hogy hangulatodat pozitívan befolyásolja, ha kielégítő a nemi életed. Néhány tudományos kutatás azonban ennél jóval több összefüggést mutatott ki a szex és az egészség között. Ezek tudatában talán egy hosszú és fárasztó nap után is megjön a kedved ahhoz, hogy összebújj a pároddal.

A szex okosít

Javítja a memóriádat, ha hetente többször bújsz ágyba kedveseddel. A Princeton Egyetem tudósai jöttek rá erre a különös összefüggésre, miközben a nemi élet stresszcsökkentő hatását kutatták patkányokon. A megfigyelések alapján az agysejtjeid közötti összeköttetések száma megnövekszik a hippokampuszban, ha gyakran szeretkezel. Sőt, bizonyos esetekben még agysejtképződést is tapasztaltak a kísérlet során.

A gyakori szexuális életnek köszönhetően tehát nemcsak oldottabb leszel, de gondolkodásod is felgyorsul.

Infarktus után is ajánlott!

Megelőzheted, illetve a kialakult szívproblémákat kezelheted is szeretkezéssel. Lassan, egyenletesen növeli meg a pulzusszámodat, és az egész keringésedet felpezsdíti a lepedőakrobatika. A Chicagói Egyetem kutatói megállapították, hogy elavult az a nézet, miszerint szívinfarktus után tartózkodni kell a testi szerelemtől, sőt, kiváltképp ajánlatos a testedzésnek eme kellemes fajtája. Mivel a szex jót tesz a keringésnek, még a visszerektől sem kell tartanod, ha kielégítő a szexuális életed.

Szépülj szeretkezés közben!

Nem kell a szépségszalonokban töltened a szabadidődet, ha hetente több alkalommal is összebújsz kedveseddel. A Bristoli Egyetem szakorvosai rengeteg pozitív mellékhatásra bukkantak, miközben az ösztrogéntermelődés hatását vizsgálták.
Ez a női nemi hormon nagy mennyiségben keletkezik szervezetedben a szeretkezés során, és ennek szemmel látható következményei vannak. A bőröd kitisztul, a hajad fényesebbé, a körmöd erősebbé válik a termelődő ösztrogénnak köszönhetően.

30%-kal több immunglobulin a szervezetnek

A szervezeted védekezőképességét is erősítheted, ha intenzív szexuális életet élsz. Az immunrendszered sokkal jobban ellenáll a támadásoknak, ha minél több immunglobulin segíti.

Ennek a molekulának a jelenlétét 30%-kal növelheted heti egyszeri szeretkezéssel a Pennsylvaniai Egyetem kutatásai szerint. Ráadásul nemcsak a betegségek megelőzésében segít, de, ha elkaptál valamit, sokkal gyorsabban ki is lábalsz belőle.

Óvszer nélkül a depresszió ellen

Jóval kisebb a depresszió kialakulásának kockázata, ha pároddal hetente szeretkeztek. Nem csupán pszichológiai, hanem biológiai oka is lehet ennek egy amerikai vizsgálat szerint. A hatást egyfajta jótékony hormonnak tulajdonítják, a prosztaglandinnak, ami csak a spermában található meg.
A hangulatodat így hosszútávon is pozitívan befolyásolja egy pásztoróra, ha nem használtok óvszert. Bár a kutatás erre nem tér ki, a pozitív eredmény hátterében természetesen az is állhat, hogy jellemzően azok a párok választanak más fogamzásgátló módszert, akik hosszabb ideje együtt vannak. Így talán a hosszú távú, kiegyensúlyozott párkapcsolatnak is köze van a dologhoz, hiszen más esetben kötelező az óvszerhasználat.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A fogszuvasodás ellen is véd

Tisztábbak és egészségesebbek lesznek a fogaid, ha az előjáték fontos része a csókolózás is. A nyáltermelődés ilyenkor felgyorsul, ami sok káros baktériumot elpusztít, és a fogak felszínét is tisztítja. Sőt, egyfajta hiúsági tényezőt is felfedeztek a kutatók, miszerint a randevúk és a közös éjszakák előtt legtöbben nagyobb figyelmet fordítanak a tisztaságra, így a fogmosás is alaposabb.

Ezt is szeretjük