Tavaszi zöldségleves
Az első tavaszi szellőkkel megérkeznek a finom zöldségek is, amik csak arra várnak, hogy egy finom levesben egyesüljenek.
A jó zöldségleves titka a minél több friss, finom zöldségben rejlik, az összetevők közt találsz bőven olyat, amiből még nincs új termés, de ne aggódj, azért így is finom lesz!
A zöldségleves végtelen verzióban készíthető, amihez csak kedvet kapsz, dobd bele, minél több mindent tartalmaz, annál jobb!
Tavaszi zöldségleves
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karalábé
- 3 nagy répa
- 2 liter húsleves - kockából is jó
- 2 nagy fehérrépa
- 30 dkg zöldborsó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 közepes gumó zeller
- 1 kisebb fej karfiol
- 7 dkg - enyhén sós - vaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
60 perc.
Elkészítés menete:
Ha minden zöldség megvan, az első dolgod az legyen, hogy szépen megtisztogatod őket, és feldarabolod a kellő méretűre és formájúra. A hagymát egészen kis kockákra, a répákat karikákra, a karfiolt rózsákra és így tovább. Ha ezzel megvagy, vedd elő a legszebb levesfőző lábasod, tedd a tűzre, és olvaszd meg benne a vajat, majd ha már elég lágy, add hozzá a kockára vágott hagymát is.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Dinszteld üvegesre, utána keverd hozzá a többi zöldséget is - a petrezselyem kivételével -, sózd és borsozd, kicsit párold őket együtt, majd öntsd fel a húslével - ha sűrűbb levest szeretnél, elég kevesebb is, ha egy kicsit kevésbé sűrűt, lehet több is -, és hagyd főni, amíg minden szépen megpuhul. Arra figyelj, hogy ne főjenek szét! Pár perccel azelőtt, hogy levennéd a tűzről, add hozzá a petrezselymet is.
Tápláló és egészséges levesek
Egy nagy tányér leves minden időben jól esik, válaszd ki képgalériánkból, hogy melyik esne most a legjobban, és készítsd is el!
OLVASD EL EZT IS!
- pulyka
- sárgarépa
Melengető, tárkonyos raguleves
- leves
- zeller
Ízletes zellerkrémleves
- leves
- brokkoli