Hercegnőburgonya, igazi chips: 7 szuper köret krumpliból, ha már unod a pürét

A krumpli rengeteg változatban készíthető, ezekből válogattunk.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krumpli egyszerű és nagyszerű alapanyag, amit millióféleképp felhasználhatsz. Ízletesebbnél ízletesebb formában: egyben megsütve, pürévé főzve, hercegnőburgonyának formázva vagy rágcsálnivalónak, esetleg salátának elkészítve is isteni. A legjobb úgy, hogy ha egy-egy nagyobb lakomához két-három változatot is készítesz, így biztosan mindenki megtalálja a maga kedvencét.

Töltött héjában sült krumpli

Akár önálló fogásnak, akár köretnek készíted el, a töltött krumpli mindig remek választás. Egyszerű összedobni, és amíg sül, addig bőven lesz időd elkészíteni a többi fogást is. Gyakorlatilag bármivel sütheted, amit csak szeretsz, szinte minden jól áll neki, mindennel finom lesz.

Házi chips

Nincs jobb, mint a frissen sült, ropogós, fűszeres vagy simán sós házi chips. Rágcsálnivalónak és köretnek is remek megoldás, utóbbi főleg akkor, ha valamilyen salátát is készítesz a főétel mellé, úgy már kész lakoma. Jobbnál jobb mártogatósokkal pedig bármilyen alkalomra tökéletes. 

Hercegnőburgonya

A hercegnőburgonya sem bonyolult darab, cserébe viszont nagyon látványos fogás. Egyszerűen csak főzd meg a krumplit, mintha pürét készítenél, keverd el tojássárgájával, vajjal és a kedvenc fűszereiddel, töltsd ezt az egészet kinyomóba, egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodd ki, és süsd készre 180 fokon. Mindenki imádni fogja.

Krumplisaláta

A hidegtálak első számú fogása, ami minden sült mellé jól áll, nem más, mint a krumplisaláta. Készítheted majonézzel vagy csak simán hagymával és ecettel, mindkét változatnak elég nagy rajongótábora van idehaza és szerte a világon. 

Steakburgonya

Az utóbbi években egyre több helyen kapható a steakburgonyának csúfolt mirelit rettenet, azonban ez a fogás is lehet nagyon finom, a titok nyitja annyi, hogy nem a fagyasztóban kell keresned a megoldást, hanem egyszerűen frissen, magadnak kell elkészíteni. Végy kisméretű krumplikat, tisztítsd meg őket jó alaposan, vágd félbe, negyedbe, sózd és borsozd, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon süsd készre. Fokhagymával, kakukkfűvel ízesítve még jobb lesz!

Hagyományos sült krumpli

A gyorséttermekben kapható rósejbni meg sem közelíti az otthon készített változatot. Borzasztó egyszerű és szinte elronthatatlan köret ez, azonban néhány egyszerű szabályt betartva lesz igazán tökéletes. Itt egy mesterszakács receptje, hogy tényleg finom legyen a köret.

Lapcsánka, avagy tócsni

Az ezernevű, olajban sült krumpliételt mindenki ismeri, de legalább látta már a strandokon vagy a környezetében, ahogy fogyasztják. Egyszerűen, egy kis fokhagymás tejföllel is remek, ahogyan bármilyen fűszeres és szaftos hús mellé köretnek is. Sok hozzávaló nem fog kelleni, csak egy kis liszt, tojás, a kedvenc fűszereid és sok-sok olaj, amiben ropogósra sülhet.

Könnyű csirkés ételek a krumpli mellé

Ha már tudod, milyen köretet készítesz, találd meg a legjobb főételt is hozzá!

A legfinomabb nyári csirkés ételek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük