Így készül a szegedi pörkölt
Kicsit olyan, mint a székelykáposzta, mégis más. Az igazi magyaros fogást a kertbe is kiviheted.
A szegedi pörkölt a székely- vagy lucskos káposztára hajaz, mégis más egy kicsit. Mivel nem félórás recept, vasárnap pont jól elpepecselhetsz vele a konyhában, ha van kedved.


Kenyérrel is fogyaszthatod, de ha sós krumplit adsz mellé, úgy is nagyon finom.
A fogás bográcsban is elkészíthető, így ha kerti főzést tervezel, akkor is jól jön a recept.
Szegedi pörkölt
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 l húsalaplé vagy leves kockából
- 1 pohár száraz fehérbor
- 1 doboz tejföl
- só, őrölt bors
- őrölt paprika
- cukor
- olaj
- kevés vaj
Darabold fel a húst, majd szeleteld fel a hagymát is. A hússzeleteket pirítsd a vajon fehéredésig, majd add hozzá a hagymát, végül a káposztát. Öntsd fel a húsalaplével és a borral, hogy ellepje az egészet. Sózd, borsozd, paprikázd. Ha a hús teljesen megpuhult, vedd le a tűzről, és keverd el a tejföllel.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- paradicsom
Lecsós csirkepörkölt

- sertéshús
- húsételek
Lacipecsenye

- csirke
- gomba