Lecsós csirkepörkölt

Igazi magyaros fogás

A csirkepörköltet nem lehet megunni, de a tavasz jegyében tegyél bele a szokásosnál kicsivel több paradicsomot.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkepörkölt mindig jó ötlet, hiszen csak igen kevesek nem szeretik, köretnek pedig elég csak egy kis rizst vagy tésztát kifőzni mellé.

Minden pörköltbe dukál egy kevés paradicsom, de tavasziasíthatod úgy is a fogást, ha többet teszel bele, és lecsósan készíted el.

Gombás csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkecomb
  • fél kiló paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 nagy tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • majoránna
  • bors
  • olaj

Az apróra vágott hagymát olajon pirítsd meg, és adj hozzá egy kis sót is, hogy levet eresszen. A csirkecombokat mosd meg, majd sózd be, tedd a hagymára, és fehéredésig pirítsd. Tedd hozzá a paprikát és fűszereket, majd engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

A paradicsomot kockázd fel, ha zavar a héja, előtte vágd be az alján csillag alakban, majd márts forró vízbe, és húzd le. Ha a pörkölt leve elfőtt, tedd bele a paradicsomot, és addig főzd, amíg szét nem esik a zöldség.

Köretnek

Ha nem szereted a zacskós rizst, nézd meg videónkat, amelyben Kiss Sándor mesterszakács elárulja a pergős rizs titkát.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

marha zoldseg lead
  • zöldség
  • marhahús

Marhafalatok zöldséggel

ragu
  • gomba
  • marhahús

Gombás marharagu

bakonyi1
  • gomba
  • sertéshús

Bakonyi borda

Ezt is szeretjük