Lecsós csirkepörkölt
Igazi magyaros fogás
A csirkepörköltet nem lehet megunni, de a tavasz jegyében tegyél bele a szokásosnál kicsivel több paradicsomot.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkepörkölt mindig jó ötlet, hiszen csak igen kevesek nem szeretik, köretnek pedig elég csak egy kis rizst vagy tésztát kifőzni mellé.

Minden pörköltbe dukál egy kevés paradicsom, de tavasziasíthatod úgy is a fogást, ha többet teszel bele, és lecsósan készíted el.

Gombás csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkecomb
  • fél kiló paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 nagy tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • majoránna
  • bors
  • olaj

Az apróra vágott hagymát olajon pirítsd meg, és adj hozzá egy kis sót is, hogy levet eresszen. A csirkecombokat mosd meg, majd sózd be, tedd a hagymára, és fehéredésig pirítsd. Tedd hozzá a paprikát és fűszereket, majd engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat.

A paradicsomot kockázd fel, ha zavar a héja, előtte vágd be az alján csillag alakban, majd márts forró vízbe, és húzd le. Ha a pörkölt leve elfőtt, tedd bele a paradicsomot, és addig főzd, amíg szét nem esik a zöldség.

Köretnek

Ha nem szereted a zacskós rizst, nézd meg videónkat, amelyben Kiss Sándor mesterszakács elárulja a pergős rizs titkát.

OLVASD EL EZT IS!

marha zoldseg lead
  • zöldség
  • marhahús

Marhafalatok zöldséggel

ragu
  • gomba
  • marhahús

Gombás marharagu

bakonyi1
  • gomba
  • sertéshús

Bakonyi borda

Ezt is szeretjük