Töltött csirke vasárnapra
Libamájjal és gombával
Rántott hús helyett készíts valami különlegesebbet vasárnap ebédre. A töltött csirke tökéletes lesz. Készítheted egészben vagy combból.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

beauty and style

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem tekinted a rántott húst a vasárnapi ebéd kötelező elemének, akkor próbáld ki a töltött csirkét, melyet egészben is elkészíthetsz, de ha úgy gondolod, hogy nem fogyna el, akkor csak csirkecombokat is megtölthetsz.

Ebben az esetben készíts egy kis zsebet a csirke combjába, és ebbe töltsd a tölteléket, csak arra vigyázz, hogy a bőr ne sérüljön.

Töltött csirke vasárnapra

Hozzávalók:

  • egy egész csirke
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg libamáj
  • 10 dkg gomba
  • 7 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • csipetnyi majoránna
  • 1 konzerv paradicsompüré
  • 1 dl olaj

A csirkét tisztítsd és mosd meg. A töltelékhez a füstölt szalonnát vágd apró kockákra, félig pirítsd meg, majd add hozzá a szintén kockákra vágott libamájat, az előzőleg megtisztított, felszeletelt gombát, majd az egészet pirítsd meg. A vajat a lágy tojással jól keverd ki, tedd bele a megáztatott és kicsavart zsemlét, majd hintsd meg a finomra vágott petrezselyemzölddel.

Ízesítsd sóval, borssal, majoránnával, paradicsompürével, ezután add hozzá a megpirított libamájat és a gombát, majd az egész tölteléket gyúrd össze. Töltsd meg vele a csirkét, illetve a zsebeket, tűzd meg hústűvel, sózd meg, öntsd le forró olajjal, és időnként az olajjal locsolgatva süsd pirosra sütőben.

Ezt is szeretjük