Pikáns töltött karaj

Gombával és hagymával

Ha van egy kis időd a főzésre a hosszú hétvégén, akkor próbáld ki ízletes töltötthús-receptünket. Salátával igazi tavaszi fogás lehet.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karaj, mivel kicsit száraz húsról van szó, tökéletesen alkalmas arra, hogy megtöltsd mindenféle finomsággal.

A gombás töltelék remekül kiegészíti a karaj finom ízét. A fogás elkészítése időigényes, de érdemes belevágni, főleg, ha van kedved a hétvégén egy kis időt a konyhában is tölteni.

Pikáns töltött karaj

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • egy csomag újhagyma
  • 30 dkg gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl húsleves
  • 3 evőkanál fehérbor
  • kevés liszt
  • olívaolaj
  • majoránna
  • őrölt fehérbors

Vágd apróra a hagymát, és kevés olívaolajon párold üvegesre. Tisztítsd meg, majd szeleteld kis kockákra a gombát, és dobd rá a hagymára.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ízesítsd sóval, borssal, majoránnával, majd a borban párold puhára néhány perc alatt. Klopfold vékonyra a húst. Az újhagymát karikázd fel, és keverd a gombához. Halmozz a szeletek közepére két evőkanál hagymás gombát, és tűzd össze a karajokat hústűvel.

Serpenyőben süsd elő a batyukat, majd egy kiolajozott tűzálló tálban süsd meg a húsokat, ez körülbelül egy óra.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Így töltsd meg a húst

Ha bizonytalan vagy, hogyan is kellene megtöltened a húst, akkor nézd meg videónkat, melyben profi trükköket ismerhetsz meg.

Ezt is szeretjük