Göngyölt pulyka ropogós zöldséggel, 45 perc alatt
Készíts egy mesteri vacsorát ízletes pulykahúsból! Csak töltsd meg, tekercseld fel, és már dobhatod is a sütőbe!

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Tavaszi blézerkörkép: a legdivatosabb fazonok 10 ezer forint alatt »

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

Nagyon csajos az új hajszíntrend: mindenki megfordul utána az utcán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már unod az egyszerű rántott húst, és valami igazi különlegességre vágysz, akkor készíts göngyölt húst!

Ezt sem sokkal nehezebb összedobni, mint bármelyik másik húsos fogást, ráadásul igazán változatos, hiszen olyan töltelékkel gazdagíthatod, amilyent csak szemed-szád megkíván. Próbáld ki zöldséges verziónkat!

Gombás-répás göngyölt pulyka

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 50 dkg gomba
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál liszt
  • 0,5 dl tej
  • bacon
  • bors

A hagymát, a gombát és a sárgarépát vágd össze apró kockákra. A hagymát aprítsd fel és pici olajon dinszteld meg. Szórd rá a gombát, süsd őket néhány percig, majd keverd hozzá a sárgarépát is.

Amikor minden kicsit megpuhult, szórd rá a lisztet a tetejére, és öntsd fel a tejjel. Állandó kevergetés mellett főzd egészen sűrűre. Vedd le a tűzről, add hozzá a tojást, és ízlésed szerint sózd, borsozd.

A hús előkészítése

A hús előkészítése igazán egyszerű, ha jól csinálod. Videónkból az összes bontási praktikát megismerheted!

A hússzeleteket picit klopfold ki, majd halmozz a közepükre a zöldséges töltelékből. Göngyöld fel és baconnel tekercseld körbe őket. Ezután csomagold alufóliába a göngyölt húst, majd helyezd a kis batyukat egy tepsibe. Önts alájuk pici vizet, és nagyjából 45 percig süsd őket.

Ekkor vedd ki az alufóliából a már átsült húsokat, és locsold meg a tetejüket a kifőtt pecsenyelével. Pirítsd még így néhány percig, és ízlésed szerinti körettel tálald!

OLVASD EL EZT IS!

Blog.hu ajánló