Így készül a szegedi pörkölt
Bográcsban főzve is finom
Kicsit olyan, mint a székelykáposzta, mégis más. Az igazi magyaros fogást a kertbe is kiviheted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szegedi pörkölt a székely- vagy lucskos káposztára hajaz, mégis más egy kicsit. Mivel nem félórás recept, vasárnap pont jól elpepecselhetsz vele a konyhában, ha van kedved.

Kenyérrel is fogyaszthatod, de ha sós krumplit adsz mellé, úgy is nagyon finom.

A fogás bográcsban is elkészíthető, így ha kerti főzést tervezel, akkor is jól jön a recept.

Szegedi pörkölt

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 l húsalaplé vagy leves kockából
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • 1 doboz tejföl
  • só, őrölt bors
  • őrölt paprika
  • cukor
  • olaj
  • kevés vaj

Darabold fel a húst, majd szeleteld fel a hagymát is. A hússzeleteket pirítsd a vajon fehéredésig, majd add hozzá a hagymát, végül a káposztát. Öntsd fel a húsalaplével és a borral, hogy ellepje az egészet. Sózd, borsozd, paprikázd. Ha a hús teljesen megpuhult, vedd le a tűzről, és keverd el a tejföllel.

OLVASD EL EZT IS!

karaj3
  • sertéshús
  • húsételek

Lacipecsenye

Ezt is szeretjük