Hamburgerzsemle házilag
A grillszezon hamburgerszezon is egyben, a bucit is készítheted nyugodtan házilag, biztos finomabb lesz, mint a bolti.
Ha már eldőlt, hogy nálatok lesz a grillparti, a kezdete előtt nagyjából egy órával kezdj neki a készülődésnek, amíg a tészta kel, bőven lesz időd a hússal foglalkozni, és mire a vendégek megjönnek, minden készen áll majd.
Szórd meg jó alaposan szezámmaggal, mákkal vagy amivel éppen gondolod, szinte minden jól áll neki, akár sajtot is olvaszthatsz a tetejére. Az adagokat duplázhatod, triplázhatod, annak függvényében, hogy hány főt vársz a burgerezésre.
Hamburgerzsemle
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 kisméretű tojás
- 1 dl tej
- 0,5 dl joghurt
- 0,5 csomag instant élesztő
- só
- olaj
Elkészítés ideje:
60 perc.
Elkészítés menete:
Ha készítettél már kelt tésztát, semmi meglepő nem lesz a következő leírásban. A tejet melegítsd meg, a lisztet mérd ki egy tálba, majd add hozzá az összes hozzávalót - két evőkanálnyi olajat, sót pedig ízlés szerint -, az egyik tojással és a langyos tejjel egyetemben. Ezután dolgozd össze az egészet jó alaposan, ehhez a legjobb egy robotgépet használni.
Ha szépen összeállt, vágd négy egyenlő részre, majd vizes kézzel formálj belőlük bucikat. Miután ezzel megvagy, tedd meleg helyre kelni őket, legalább fél órára. Ha ez letelt, és szépen megkeltek, melegítsd elő a sütőt 220 fokra, verd fel a megmaradt tojást, és kend meg vele őket, végül pedig pirítsd a zsemléket aranybarnára.
Egy másik klasszikus házilag készítve
Nemcsak hamburgert, de szinte mindenféle, jellemzően büfében, étteremben kapható fogást elkészíthetsz otthon is, így van ez a pizzával is
OLVASD EL EZT IS!

- paradicsom
- nyár
Házi paradicsomszósz

- só
- paprika
A házi Erős Pista receptje

- virág
- cukor