7 ínyenc recept hússal és gyümölcsökkel: az édes és a sós ízek fantasztikusan működnek együtt

Gyümölcsökkel együtt is fantasztikusan finom húsételeket készíthetsz, legyen szó csirkéről, sertésről vagy kacsáról.

Gyümölcsös húsok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyümölcsös húsok megosztó fogások: van, aki odáig van az édes és sós ízek találkozásáért, más nem annyira kedveli őket. Ha te az első csoportba tartozol, az alábbi válogatásban biztosan találsz a kedvedre való receptet.

Általában a csirkecombot szoktuk valamilyen gyümölccsel együtt sütni, de a mell, a sertés és a kacsa is jól működik ezzel a módszerrel. Használhatsz konzerv, friss vagy akár aszalt típust is, mindegyik más miatt finom.

Gyümölcsös húsok

Az ananászos sültekkel vagy a meggymártással már szinte mindenki találkozott élete folyamán, de a húsokhoz jól megy a körte, az alma és a barack is. Legyen szó omlós kacsáról, kiadós sertésről vagy egy könnyű, majonézes salátáról, az édeskés gyümölcsök sokféle változatban dobják fel a megszokott ételeket.

Ez a gyors almás csirkeragu hamar készen van, így egy hétköznapi vacsora gyanánt is tökéletes. Keleti fűszerekkel dobd fel.
Nagyon finom lesz a sertéskaraj, ha körtével egy tepsiben sütöd, így átveszik egymás zamatát. Friss rozmaringgal megszórva fenséges.
Nyáron friss gyümölcsből, télen pedig konzervből készítheted el ezt a ropogós, barackos csirkecombot. Még finomabb, ha a pácba méz is kerül.
Érdemes néha az omlós kacsamellnek is helyet adnod a családi asztalon. Nagyon jól megy hozzá a gyerekkorodból jól ismert meggymártás.
Keleties hangulatú ételt varázsolhatsz az asztalra, ha a sült csirkecombot aszalt gyümölcsös kuszkusszal együtt tálalod. Mandulát is adj a körethez!
Az ananászt főként konzerv formájában adjuk a húsok mellé. Egy kiadós sertésszelettel sütve ellenállhatatlanul finom étel készülhet belőle.
Az egyik legnépszerűbb hidegtálas fogás a majonézes kukorica, amely almával és csirkemellel együtt tálalva könnyű, mégis kiadós, ráadásul a nagy melegben is jólesik.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük